Total genomläsning

Uppdatering sedan sist.
   Jag har lämnat ifrån mig den slutgiltiga delen till korrekturläsning och en första test läsningen. Både till min glädje och förvåning blev omdömet av den första test läsningen: den bästa delen hittills. För att komma ifrån en som inte gillar eller läser fantasy i normala fall tar jag det som ett steg framåt.
   Det betyder också att mina egna farhågor om manuset har bedarrat. Samtidigt är det ett tecken på att de förändringar jag gjorde var de rätta. Det enda jag egentligen oroar mig för nu, är en sak som jag kanske borde ha lagt till vilket jag insett i efterhand. Jag har såklart gjort allt för att binda samman alla planteringar och så vidare, men en karaktär kan ha hamnat på efterkälken av misstag. Detta kan jag behöva ändra till senare, beroende på andra reaktioner jag får framöver.

Vad väntar nu då?
   Just nu har jag börjat läsa igenom fjärde delen som jag inte hunnit göra tidigare. Det blir bästa resultatet har jag märkt blir när det gått en del tid emellan genomläsningarna. Dock spelar det ingen roll hur ofta jag läser ett manus, alltid raderar eller skriver jag om något parti. På ett sätt försöker jag se mig som en perfektionist, men det brukar istället resultatera i att jag inte lämnar något över för läsaren, jag beskriver för mycket. Detta försöker jag tänka på och ändra, men finner svårt.
   När jag tagit mig igenom fjärde delen väntar en total genomläsning. Med det menar jag att gå igenom hela berättelsen från första manuset till det sista. Här har jag en tydlig idé om att skriva ner i detalj alla planteringar och se till att alla får en lösning i eller innan den femte delen. Mitt minne är för det mesta bra när det kommer till att komma ihåg planteringar, men ibland smyger där sig in saker i skrivprocessens gång.
   När detta är gjort, kan jag förvarna redan nu, att jag troligtvis kommer be om testläsare, så om någon redan nu känner sig intresserad, får intresseanmälan gärna göras, det skulle uppskattas faktiskt. Jag kommer inte leta efter personer uteslutande med skrivbakgrund, utan istället folk som gillar läsa och har intresse av det. Allt jag ber om, är en ärlig bild av dennes uppfattning av manuset.
   Nu sveptes jag med lite här känner jag, detta är inget som lär hända på en tid ännu. Min förhoppning, är att ha läst igenom första delen till början av eller halva juli och sen skicka min förfrågan. Se det som lite gratis sommarläsning kanske, vad vet jag. 

   Detta får räcka för den här gången, men överväg gärna!

19 maj 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)