Böckerna

På Interpol har man under de senaste åren hört rykten om en professionell mördare – en lönnmördare. Man har inget signalement, inga spår, bara ett alias, ”Svensken”.mannen-bakom-ridan-framsida.jpg

Interpolagenterna Clement Guillon och Michelle Clavier, kommer genom två spektakulära mord den hemlighetsfulle mannen på spåret. I en värld med egna lagar och bestämmelser, där pengar kan avgöra en människas öde, kastas de in i en rad oväntade situationer.

   Med assistans av den svenska Säpo-agenten Jenny Wedell, börjar de nysta i ryktena. Informationen de får fram, får alla inblandade parter att inse vikten av ett nära samarbete för att en gång för alla förhindra fler mord, och gripa den lejde mördaren. Ska de lyckas?

Provläsning: http://www.kapitel1.se/daniel-jensen/mannen-bakom-ridan

 

 

 

 

1590. En skattgaljon attackeras av pirater på sin hemfärdi-stormens-centrum-logo.jpg mot Spanien. Piratskeppets kapten, Claire O'Connor, och dess besättning flyr för att aldrig ses till igen. Med ombord finns en 14-årig skeppspojke som nedtecknar händelserna i en journal.

2008. 400 år senare hamnar journalen i händerna på arkeologerna Julie Morales och Juan Galindo. Det blir upptakten till ett farligt äventyr på jakt efter en av världens mest ökända guldskatter. Men de är inte de enda som är ute efter skatten visar det sig snart.

I stormens centrum är ett äventyr som tar läsaren med på en världsomspännande skattjakt på liv och död. Myteriet på Bounty möter Jakten på den försvunna skatten i denna klassiskt uppbyggda äventyrsroman. Vem kommer hinna först till skatten?

I Stormens Centrum placerade sig på 16:e plats på Svensk Bokhandels första topplista för e-böcker November 2011. 

 

i-sandens-djup.jpg

När Julie Morales under en arbetssemester i Shanghai ombeds undersöka en antik stentavla slungas hon, tillsammans med sin fästman Fernando Santos, in i ett nytt äventyr mot okänt mål. Deras enda hjälp lösa gåtan är kryptiska ledtrådar på ett svårtolkat skriftspråk. Med två trogna vänner vid sin sida ger de sig ut på en resa som kommer förra dem från storstadens vimmel till öknens hetta och händelser som ingen av dem kunnat förutse. Förfölja av män med okänd agenda måste de förlita sig på sina kunskaper och färdigheter. De måste på något sätt lösa den över tvåtusen år gamla stentavlans gåta med med vetskapen deras motståndare, för dem okänd, visat att han är fullständigt hänsynslös och inte skyr några medel. Kommer de lyckas och komma ur äventyret med livet i behåll?

Läs den fristående uppföljaren till I Stormens Centrum GRATIS här: http://kapitel1.se/daniel-jensen/i-sandens-djup 

 

den-hemlige-greven.jpg1797, Slottet Strawald, Svenska Pommern.
Femtonåriga Carl-Johan von Sobeck har under hela sin uppväxt levt ett rikt liv. När krig hotar allas säkerhet, fattar hans far det dramatiska beslutet att de måste fly.
   Separerad från sin älskade mor och syster beger han sig i sällskap med sin far och en tjänare av mot ett okänt liv på andra sidan havet i Sverige, i tron att det inte är för evigt.

 Följ den unge Carl-Johan von Sobeck på hans resa genom livet, ett liv väsentligt skiljt från det liv han trodde att han var ödesbestämd att leva. I Sverige, närmare bestämt i Ystad och trakten däromkring, finner han ett liv, en kärlek, vänner och en familj. Aldrig hade han kunnat förutse att han i en blond, svensk piga skulle finna sitt livs kärlek.
   Följ hur den femtonåriga ynglingen från Stralsund växer och utvecklas till att kunna axla sin roll som greve Carl-Johan von Sobeck. 

Köp boken här: Vulkan, Adlibris, Bokus, CDON

 

skuggor-ur-det-forflutna-framsida.jpg

Under en arkeologisk utgrävning på Påskön, gör arkeologen Julie Morales sin karriärs största upptäckt - en utsökt guldmask med okänt ursprung.
   I arbetet med att identifiera masken blir hon uppsökt av en advokat från sitt hemland Spanien. Det han har att berätta kommer förändra hennes liv för all framtid. 

I Schweiz får Sällskapet, ett hemligt konsortium, ledd av den hänsynslöse Yann Steinmann, nys om upptäckten. 
   När masken själs från utgrävningen, dras Julie tillsammans med sin fästman Fernando Santos och trogne vän Mark Wilson in i en internationell jakt. 
   Spåren leder dem tillbaka i tiden, till Tempelriddarnas tid, och ett gåtfullt kloster.
   Under resans gång frågar sig Julie vad det är värt att få tillbaka masken? Vad är hon beredd att riskera, med tanke på vändningen henne privata liv tagit?

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)