Skrivåret 2017

Året har inte börjat på bästa sätt rörande skrivandet.
   2016 slutade med att jag uppnådde mitt uppsatta mål men början på det här året har inte fortsatt på samma sätt tyvärr. Varför är svårt att förklara för jag kan inte förklara det för mig själv. Vid det här laget borde jag vara betydligt längre kommen i manuset. Handlingen rör sig dock framåt i ganska bra fart sett till vad som ska hända, men jag oroar mig för att det snart ska hänga upp sig. Det sista jag vill är att där ska bli en stor lucka i hela manusarbetet.
   Målet för 2017 var innan året började att skriva klart både fjärde och femte delen av min fantasyberättelse.
   Redan nu ifrågasätter jag om det målet går att uppnå. Där återstår mycket arbete med den fjärde delen och efter det ska den femte delen planeras och skrivas. Det kan bli en övermäktig uppgift för året, först och främst måste jag komma in i skrivandet igen, lugnt och samlat och hitta drivet igen.
   Som det känns nu kan det här manuset bli en hel del kapitel, men kanske kortare sett till antalet sidor än de andra delarna, men det är en uppskattning som bäst just nu.

Den senaste tiden har jag också fått ett uppslag till att ”återuppliva” en gammal karaktär som jag övergav för en del år sedan.
   Det nya uppslaget känns väldigt intressant just nu och det krävs fokusering från min sida att hålla det projektet på avstånd i huvudet just nu och fortsätta skriva min fantasy.
   Dock har jag oftast kvällstid svårt att låta bli att tänka på det nya projektet. Handlingen är fortfarande lite okänd, men en del av huvuddragen har börjat falla på plats. Det saknas en del karaktärer uppenbarligen men två av dem känns ganska bestämda, och deras öde. Ett av dem tror jag kan uppröra men det kan vara rätt väg att gå känns det som nu.
   Men där är lång väg kvar planera det manuset, frågan är om det kommer bli skrivet emellan den fjärde och femte delen av fantasymanuset…

3 feb 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)