Invaderad

Det är ganska lustig hur det kan bli ibland. Som läget är nu borde jag vara fullt fokuserad på att skriva den femte och avslutande delen på min fantasyberättelse. Tyvärr har jag hamnat lite efter i det redan nu, jag tyckte planeringen var helt klar och jag redo till att börja skriva och satte mig ner och skrev det första kapitlet, sen tog det stopp. Jag kan inte förklara vad som hände, känslan liksom bara försvann ut genom fönstret eller vad man ska säga. Sedan dess har jag sökt efter att få den tillbaka, tyvärr utan större framgång än. Kan inte skylla på att det är sommarvädret som ligger bakom det med tanke på hur den har varit. Det måste helt enkelt vara något annat som blockerar mig, måste till en skärpning att komma över denna tröskel jag fastnat vid.
   Det gör inte saken lättare när jag nu den senaste tiden blivit bokstavligen invaderad i huvudet av en ny berättelse, idén till ett nytt uppslag som är något helt nytt återigen, en berättelse var like jag aldrig skrivet tidigare. Jag ser framför mig en tredelad story som grävs samman. Den ska utspelas på en fiktiv plats så mycket har jag kommit överens med mig själv redan. Karaktärerna har börjat träda fram ganska tydligt även om dem saknar namn i detta nu, men har dock utseende till huvudkaraktärerna.
   Det är i och för sig bra att den här idén har kommit, men den valde en väldigt fel tidpunkt att göra det. Den förhindrar mig att sätta mig och fortsätta med fantasymanuset, för då är jag rädd att tappa bort hela grundkonceptet till detta. Troligtvis får jag försöka lägga lite tid att skriva ner de uppslagen jag har fått fram och spara det till framtiden och förhoppningsvis inte glömma detaljerna jag redan kommit fram till. Dock tyckte jag inte om att behöva göra detta avbrott men det kan vara nödvändigt för jag tror verkligen på här uppslaget som det känns nu.
   När det väl är gjort kan jag förhoppningsvis hitta tillbaka till skrivkänslan igen rörande sista delen av fantasymanuset. Jag är lite förvånad över att det bara tog stopp, för jag trodde att det skulle gå i en väldig fart i och med det är den avslutande delen och det borde vara den mest inspirerande att skriva efter den första så att säga.
   Men det återstår att se hur det blir med alltsammans, vi får se hur det gick med saken till nästa blogginlägg.

17 aug 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)