Inte i år

Arbetet med den femte fantasydelen är igång!
   De första tio kapitlen är nu skrivna och jag har följt min utstakade väg till punkt och pricka kan man väl säga. En ändring har jag dock gjort, under arbetets gång kände jag att ett tillägg behövde göras vilket jag tryckte in i handlingen helt enkelt. Nu gäller det dock bara att jag inte glömmer bort här när jag fortsätter framåt, men jag har redan planerat var detta tillägg ska dyka upp igen.
   Dock kan jag känna att handlingen rör sig väldigt fort framåt, det känns lite som jag har frångått min ursprungliga idé rörande min handlingsplan där jag först tänkt lägga till en hel del kapitel emellan de här ”målen” som jag har i handlingen men detta kan jag känna just nu att jag inte helt uppnått.
   Samtidigt tror jag inte det är skadligt för manushandlingen att röra sig i den här takten som det gör nu för jag vill inte det ska behöva bli alldeles för långt vilket jag fruktar att det kommer bli oavsett vilket. Ser jag till hur mycket jag har gått igenom av handlingen hittills till vad jag har kvar att gå igenom kommer detta troligtvis bli längre än del fyra blev som är mitt längsta manus hittills. Rör det sig dock bara framåt och där händer mycket, tror jag inte det är skadligt. Lyckas jag fånga läsaren ska längden inte spela någon roll, hoppas jag.
   För att begränsa antalet kapitel lite mer, har jag sagt till mig själv att inte bry mig alldeles för mycket om dess längd. I normala fall försöker jag hålla mina kapitel mellan 2-5 A4 sidor, nu är jag beredd gå över detta om det krävs istället för att dela dessa längre kapitel till två.
   I och med att detta är tänkt att vara den sista delen har jag kommit på mig själv att jag måste gå tillbaka till mina tidigare manus och läsa in mig lite. Det kan låta konstigt, jag om någon borde ha full koll på vad som hänt i dessa, vilket jag förvisso har, men där är ändå detaljer som jag inte helt kommer ihåg och därför måste läsa om för att få rätt. Det gör också att själva skrivprocessen med vissa kapitel tar längre tid, men det får ta den tid det tar.
   Har jag tur kan manuset kanske bli klart i år men jag tvivlar lite på det.

I övrigt så har jag fått tillbaka fantasydel fyra ifrån korrekturläsning. I normala fall brukar jag alltid läsa den relativt omgående när jag får tillbaka den, det är alltid intressant och lärorik att göra det. Men den här gången kommer jag bryta mot den rutinen. Istället kommer jag fokusera på att skriva femte delen helt och hållet. Jag oroar mig för att jag kommer snurra till och blanda ihop de två delarna om jag nu börjar läsa fjärde delen när jag kommit igång med skrivprocessen på den femte.
   När den femte delen är skriven, genomläst och ivägskickad till sin korrekturläsning, kommer jag naturligtvis ta tag i att läsa fjärde delen även om det blir ett steg bakåt i den totala handlingen sammanlagt, men det spelar ingen roll. Sedan väntar ett ännu längre steg tillbaka när jag måste läsa igenom alla fem manus i rad och verkligen gå igenom dem och se till att där inte är några missade planteringar någonstans som inte fått sin lösning, det oroar mig lite jag glömt något någonstans men det ska gå att lösa i efterhand.
   Allt detta kommer dock att ske först 2018.

Den här helgen är det Bokmässan i Göteborg. Tidigare i somras hade jag planer på att åka dit, är några år sedan sist nu, men nu när där ska vara demonstrationståg på lördag som brukar vara dagen jag åker dit så blir det inget mässbesök för mig detta år i heller, vi får väl se nästa år?

Ett lite längre inlägg den här gången, ha det bra till nästa gång!

28 sep 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)