Halvvägs(?)

Det är nytt år och såklart ett nytt skriv år!

Förra året slutade inte riktig som jag hade tänkt mig. I december blev jag sjuk och tappade en vecka där jag inte fick något gjort. Sen blev det jul och nyår när jag borde tagit tag i skrivandet igen men där min eftertraktade inspiration höll sig borta.
   Januari fick göra sitt intågande innan huvudet och kroppen kom överens att det var dags att återuppta den femte fantasydelen.
   Till min glädje har det arbetet sedan dess gått framåt.
   Vid det här laget skulle jag säga att manuset är halvvägs, ungefär, det är fortfarande svårt att avgöra den saken med total säkerhet. Jag följer min planering till punkt och pricka med en del undantag av tillägg som där alltid har en tendens att bli. Detta fördröjer inte skrivandet utan ger istället manuset ett bättre djup och förståelse, det är i varje fall min förhoppning.
   På ett sätt vet jag inte om jag drar ut på det här skrivprojektet i och med att det är den sista delen, det kommer att sluta med att jag bryter upp med mina karaktärer som jag följt ett bra tag nu, även om där efter skrivprocessen återstår hur mycket ytterligare arbete som helst. Vid den tidpunkten vet jag dock själv allt som ska hända och inga fler överraskningar dyker upp, om jag nu inte beslutar göra förändringar någonstans förstås.
   Men som sagt återstår en hel del arbete innan jag är kommen till den punkten. Det sista kapitlet vet jag kommer kännas väldigt egendomligt att skriva, det är jag säker på.
   Innan dess väntar inom en snar framtid ett kapitel som jag lite spänd inväntar. Det kommer bli en utmaning att skriva det ”rätt”, med det menar jag att få till tonen i den aktuella scenen så att den inte skiljer sig från resten på ett utstående sätt, det vore inte bra.

Vad väntar när fantasyäventyret är avslutat då?
   Att jag en dag ska få slut på idéer har jag mer eller mindre förkastat. På något sätt dyker där alltid upp något annat.
   För tillfället finns där åtminstone två idéer som är på idéstadiet men där den ena är lite längre kommen men som jag ännu inte lagt någon tid på att utveckla.
   Däremot har jag mer och mer börjat tänka att nästa manus borde bli något mer svenskrelaterat än tidigare, i normala fall brukar jag inte skriva svenskt i den bemärkelsen, men det känns som detta kan vara en god tidpunkt att göra det. Först ska emellertid historien bildas, karaktärer planeras och det ska utvecklas till något läsvärt.

10 jan 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)