Fortsättningen

Jag har låtit skrivande ligga lite nu sedan jag avslutade skrivfasen av det fjärde fantasymanuset. Dock börjar det kännas som det snart kanske är dags att börja titta på researchen igen till vilket jag hoppas ska bli den sista delen i berättelsen. I huvudet har grunderna börjat arta sig, troligtvis kommer där inte behövas mycket ny research till den här delen, kanske ingen alls. Det stora problemet som jag ser det nu i planeringsstadiet är hur jag ska lyckas binda samman alltsammans, alltså de första fyra manuset i det här femte och inte lämna några lösa trådar kvar någonstans. Förhoppningsvis har jag god koll på allt fortfarande, men när den femte delen väl är klar, blir det till att läsa igenom allt, ifrån första delen till den sista, en uppgift jag bävar för redan ska erkännas. Det finns planer i mitt huvud på att ändra namnen på en del ställen och karaktärer.
   Den stora frågan jag ställer mig själv, är hur jag ska avsluta berättelsen på ett värdigt sätt utan att göra den extremt lång och utdragen?
   Hur många av karaktärerna ska överleva? Ibland tycker jag nästan att jag har varit lite för snäll mot de här ”människorna” så det bör man kanske ändra på? Alla dessa frågor är ibland inte bra för huvudet…

Ett tag har jag funderat på att återvända till ”grunderna” till den karaktär som jag egentligen experimenterat med mest genom åren. Jag gjorde ett medvetet val att lämna denne åt sitt öde och testa något annat ett tag, men nu börjat jag fundera på att återuppta bekantskapen i ett nytt manus. En tid nu har där börjat gro en idé till ett manus men där är fortfarande mycket som återstår innan där kan bli något av det, omfattande research till att börja med.
   Detta manus lägger jag nog dock på framtiden, först blir till att avsluta fantasyberättelsen även om det ibland hade varit skönt med ett avbrott i detta så tror jag det är bäst fokusera fullt ut på denna avslutande del först och främst.

18 jun 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)