Första stadiet

Fördelen med att ha skrivet fyra fantasymanus är mycket av jobbet redan är gjort när det kommer till planerandet av den femte och sista delen. Karaktärerna, platserna och berättelsen finns där ju redan, nu ska det bara avslutas. En hel del av hur den här berättelsen ska sluta dök upp under arbetet med del fyra, men nu gäller det att binda samman alltsammans.
   Jag har nu skrivet ner den samlade storyn på papper, vad som ska hända i kronologisk ordning och när för att inte glömma något, har såklart en del lösa trådar som måste bindas samman. Vid det här laget har jag slutligen bestämt vilket öde som ska drabba alla mina karaktärer. Det håller jag emellertid för mig själv, såklart.
   Det som slår mig när jag tittar på min nerskrivna story är längden. Del fyra blev det längsta manuset i den här berättelsen, men av vad jag ser på papperna framför har jag svårt att inte tro att del fem kommer bli ännu längre. Jag sitter och funderar på om jag ska försöka samla ihop kapitlen lite bättre än vad jag kanske gjort ibland och rent av göra dem lite längre än normalt, i varje fall några, det kan kanske hjälpa det hela, det får vi se när skrivprocessen går igång.
   Alltsammans handlar också nu om att ge den här berättelsen ett värdigt slut. Följer jag min upplagda story tror jag nog att det kan ses på det sättet, eller hoppas i varje fall.
   Där kvarstår dock fortfarande några frågetecken, jag har en del extra scener inplanerade i huvudet som jag inte skrev in i storyn nu, jag försökte hålla mig till huvuddragen för att inte göra det hela för komplicerat direkt. Extra scenerna kommer jag lägga till när kapitelindelningen tar vid.
   Frågan jag ställt mig mest nu när jag planerat detta manus är: kommer jag kunna följa samma mönster som i de andra manus, samma stämma och ton så att säga? Med större delen av min planering gjord, skulle jag säga ja, det hoppas jag.

7 jul 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)