Följer planen

Det har gått en tid sedan min senaste uppdatering.
   Vad har då hänt sedan sist?
   Skrivprocessen har fortsatt framåt, lite långsammare än jag föredragit men ibland blir det bara så. Antalet kapitel ökar stadigt, sammanlagt är nu 25 skrivna. Min förhoppning är att dem alla blivit som jag tänkt mig, det vet jag först när jag läser igenom hela manuset första gången.
   I stort sett hittills har jag följt min planering till punkt och pricka. Jag har gjort ett par tillägg på sina ställen men inga grova förändringar. Där finns vissa saker som jag såhär i efterhand har frågat mig själv om de verkligen behövs i manuset, för de handlingen framåt eller stannar de bara upp det hela? Det är en fråga som delar mig lite.
   Ett större fel har dock dykt upp. På något sätt som jag själv inte helt förstår har jag lyckats döpa två separata karaktärer med samma namn vilket såklart ställer till det. Med andra ord måste jag nu komma fram till ett nytt namn till en av dem, dock har jag inte helt bestämt vem av dem som ska få det och vad det nya namnet ska bli. Det gör det lite svårt, när de båda dyker upp i det här manuset på samma gång så denna fråga måste jag lösa snarast. Sen blir det att gå tillbaka i tidigare manus och döpa om rätt karaktär där till rätt namn. Jag tycker att jag i normala fall är noggrann i detaljerna och ett sådant här misstag känns onödigt och väldigt slarvigt.
   Enligt min planering trodde jag att jag skulle ha cirka 30 kapitel dit jag är kommen nu. Med andra ord så har min uppfattning varit relativt korrekt. En del kapitel har blivit längre som kanske jag delat i andra fall men det kändes rätt när jag skrev dem att göra dem till ett långt istället. Vem vet, kanske ändrar jag dem senare, men jag tvivlar på det.
   Där är några kapitel som kommer som jag inte helt vet vad jag tycker om. De tillför kanske inte hur mycket som helst till handlingen utan mer handlar om utfyllnad eller fördjupning så jag kommer nog att skriva dem, men frågan är om jag i slutändan kommer behålla dem? Kan kännas som onödigt jobb skriva dem för att sen radera dem, men skriva dem kommer jag göra.
   Dock kan jag inte nu uppskatta hur många kapitel det här manuset kommer att bli på, det är fortfarande för tidigt. Jag märkte innan att min planering för ett av mina kapitel var väldigt detaljerad så där kan finnas fler sådana som gör det svårt uppskatta slutmängden.
   Min planering till trots, så har jag i dagsläget inte fullt ut bestämt hur det slutet av den här berättelsen kommer att se ut. Efter fem manus, känns det som slutet här förtjänar extra omsorg. Dock dröjer det länge ännu innan jag är där, gott om tid att fundera på den saken.

Återstår att se om detta blir det sista inlägger för året, eller om där kommer ett till…

16 nov 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)