Ändra slutet?

Till min glädje har jag kommit en ganska god bit i det fjärde fantasymanuset nu. Det har rullat på ganska bra den senaste tiden, även om jag fastnat till lite ibland så har jag kunnat ta mig loss och fortsätta framåt utan att det vålat för stora förseningar, inte mer än en halv dag eller så.
   Däremot har tanken på slutet av manuset börjat invadera mina tankar mer och mer. Som jag har planerat det ha manuset ett specifikt slut och början på nästa och sista delen (den femte) är tänkt att ta vid exakt där det fjärde tar slut.
   Detta har jag börjat ifrågasätta lite just nu.
   Slutet som jag planerat det har en viss charm, i varje fall i mina egna ögon, men samtidigt lockar det nya slutet som kommit upp i mitt huvud också. Faktiskt så lutar det en del åt att ändra det nu, men det betyder också att göra manuset längre. Detta kan störa planeringen av vad som händer de olika karaktärerna när i manuset, men jag tycker likväl det känns som denna ändring kan vara en möjlig väg att gå.
   För mig är det ganska viktigt alla manus får ett eget slut, läsaren ska inte behöva undra och vänta till sista delen för att få svar på sina frågor. Lämnar jag slutet som det är planerat nu, kommer läsaren få vänta lite på sina svar så… jag är med andra ord lite kluven för jag skulle i så fall bryta mot mina egna regler.
   Som det känns nu är där cirka 20-25 kapitel kvar att skriva. Ändrar jag slutet kan det utökas till 5-10 stycken till möjligtvis. Det är alltid svårt uppskatta antalet kapitel, i den frågan litar jag mest på min känsla och vad den säger.
   Det blir lite huvudbry den närmsta tiden.

4 mar 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)