Uppslag

Trots att jag är uppslukad av mitt nuvarande manus fick jag uppslaget till ett nytt manus för ett par veckor sedan nu. Uppslag kan komma på de minst väntande ställena, och det här var inget undantag om man säger som så. Det nya uppslaget som är början till en handling, känns som ett steg åt andra hållet till skillnad från det jag jobbar på nu, med blod, våld och ond bråd död. Jag antar att man kalla det nya uppslaget för en thriller, eller spänningsroman.
   Egentligen borde jag fokusera på att komma vidare med uppslag till den tredje delen av mitt fantasymanus, men istället dök det här uppslaget upp i huvudet. Det är lustigt hur det kan bli. Jag hoppas fantasymanuset får ett uppsving när jag läser igenom andra delen igen. En dag kommer inspirationen att komma flygande till den här delen, det vet jag.

 

Till situationen med mitt nuvarande manus:
   Arbetet går framåt i bra tempo.
   Är inne på sista fjärde delen och trots att det blivit som jag fruktade, går det framåt. Jag visste redan när jag planerade det här manuset att den sista delen skulle bli den mest besvärliga. Tyvärr hade jag rätt i det avseendet. Hittills har jag lyckats navigera förbi de hinder jag stött på.
   Längden på sista fjärde delen tror jag kommer bli relativt kort. Fortsätter det framåt i samma tempo som hittills finns det en möjlighet att manuset blir färdigt inom en snar framtid. Det ser jag framemot och det förvånar mig hur pass fort det här gått att skriva. Jag la ganska omfattande arbete på planeringsstadiet men lämnade likväl lite utrymme för fantasin, det tycks ha fungerat bra i mina ögon än så länge.
   Dock kan jag inte helt komma överens med mig själv om slutet på det här manuset. Jag har två möjliga vägar att välja på, återstår att se vilken det blir. Utgången kommer bli densamma oavsett vilken jag väljer men utformingen kan variera. 

28 jun 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)