Uppdatering

Det har inte hänt vidare mycket med projektet på sista tiden. Jag har fokuserat på att skapa karaktärer, vilka en del nu är färdiga som jag tycker det. Dock återstår där att skapa platser, så som städer och andra viktiga ställen. De flesta har jag emellertid i huvudet, det gäller bara att skapa detaljerna som gör dem till unika.

   Sedan återstår där att göra det andra arbetet, det vill säga göra en tydlig bild över handlingen. När jag planerar ett nytt projekt, skapar jag alltid i huvudet en början, en mittdel och ett slut. Den här gången ska jag emellertid prova att göra det hela på ett lite annorlunda sätt. Jag ska försöka skapa en helhetsöversyn redan från början så jag vet direkt vad som ska hända härnäst, något som jag inte alltid gör annars. Det kommer bli lite mer komplicerat, men samtidigt kanske det gör själva skrivprocessen något snabbare, vad vet jag?

   Och handlingen då? Där vet jag inte riktigt om jag är färdig än. Själva huvuddragen är klara, så långt är jag säker, men efter det vet jag helt enkelt inte än. Jag har vid det här laget lagt det mesta av mitt fokus på karaktärer och platser. Det svåraste har varit att komma på namn, så på grund av det, har handlingen hamnat lite på efterkälken. Jag har min grundhandling, det som hela projektet bygger på, men det kommer behövas så mycket mer än det jag har nu. Jag vill inte att det här ska likna något annat som jag har skrivit tidigare, och om det fortsätter som det gjort hittills, kommer det verkligen inte göra det i heller!

   En tanke som har slagit mig de sista två veckorna, är en karta, något som jag kanske kommer behöva? Men hur ska en sådan se ut, det är den stora frågan, och hur ska jag skapa den? Det finns ju inte direkt någon mall eller program som jag känner till där man kan fabricera sin egen karta. Så vilka alternativ återstår då? Skapa sin egen kanske? Jag har tänkt på saken som sagt i ett par veckor, och kanske kommer det bli så i framtiden att jag får rita den förhand och scanna in den sedan?

   Nåja, det är något som inte behöver bestämmas nu. Dessutom är mina konstnärliga talanger långt ifrån så bra som dem hade behövt vara för att göra något sådant. Men testa går ju alltid förvisso…

30 jun 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)