Trögstartad

Första inlägget för 2016, dröjde lite längre än jag planerat.
   Det har inte blivit någon perfekt inledning på det nya året med skrivandet. Vad det beror på kan jag inte komma på.
   Den tredje delen till fantasymanuset ligger planerad och klar och i slutet av förra året började jag så smått skriva, känna hur det kändes. Planeringsstadiet var extra noggrant den här gången, inga överraskningar som borde stoppa upp mig när jag väl började skriva, så varför har det då blivit såhär?
   Tre ynka kapitel i januari.
   Noll i februari hittills.
   Det är som om skrivkänslan helt övergav mig när jag började skriva, det har aldrig hänt mig tidigare, inte såhär tidigt i ett projekt. Hur man ska tolka det vet jag helt enkelt inte.
   I ett försök hitta känslan igen, komma in i skrivandet på nytt, bestämde jag mig för att skriva en novell helt utan anknytning till manuset. Jag skrev typ åtta sidor på ett par dagar, läste igenom och publicerade på nätet anonymt som jag gjort vid andra tillfällen. Tror det är några veckor sedan nu och sedan dess har den haft cirka 12 500 visningar/läsningar. Jag trodde det skulle få känslan att komma tillbaka till fantasymanuset men någon omedelbar reaktion har där inte blivit av det.
   Och nej, jag kommer inte berätta var ni kan hitta och läsa novellen, det låter kanske konstigt att jag skriver det här i en skrivblogg, men det är helt enkelt så jag vill ha det. Jag känner inte att jag behöver motivera mina motiv mer än det.
   Kanske är det disciplinen från min sida det är fel på, kanske måste jag helt enkelt tvinga mig att sätta mig ner och skriva tills känslan kommer tillbaka. För detta fungerar uppenbarligen inte…

Till nästa gång…

5 feb 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)