Synopsis(?)

Nu har jag avslutat genomläsningen av de sista två fantasymanusen. I den sista delen gjorde jag ett tillägg på cirka en sida i handlingen. Det var ganska lustigt, jag visste i månader att det partiet skulle dyka upp, jag vill inte gå in på detaljer här men trots att jag hade månader på mig att förbereda mig på vad som skulle läggas till kom jag inte fram till en konkret idé förrän jag satt med sidan framför mig. Det oroar mig lite i efterhand att jag ska ångra mig längre fram vad jag skrev till men jag hoppas det blev bra.
   Det sista jag gjorde med manusen var att gå tillbaka i de olika delarna och strök ett par saker samt skrev om ett par partier som blivit lite missvisande i mina ögon. Jag har gått igenom mina anteckningar och hoppas innerligt där inte är något jag missat nu, jag tycker mig ha tagit min tid och inte stressat på någon del av processen så får hoppas det stämmer.

Jag har samtidigt nu börjat titta på olika förlag och insåg då att jag kommer behöva en synopsis. Det gjorde mig betänksam för det är något jag aldrig gjort innan så jag har spenderat ett par dagar försöka läsa på vad det är och vad det är meningen att jag ska göra.
   Vad jag kom fram till är att det i mina ögon handlar om är i stort sett min mind-map (tankekarta) som jag gör till varje manus som jag kort ska beskriva. Med kort beskrivning antar jag det handlar om en till två sidor på sin höjd.
   Jag har kollat på cirka fem olika förslag/versioner på en synopsis men som jag tolkar det finns där ingen given mall för vad som är rätt eller fel så det blir upp till mig skapa något som känns rätt och sedan förhoppningsvis duger.
   Som det känns nu av vad jag läst, kommer jag försöka ta idéer/förslag från olika källor och göra min egen grej av det hela.

Det var allt för denna gången, wish me luck.

19 jul 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)