Stiltje

Tiden mellan två manus kan kännas som stiltje. Man har precis avslutat ett projekt, och man vet inte riktigt hur man ska gå vidare, man får en tomhetskänsla som borrar sig in i en. Eller, det är så det är för min del i varje fall. Jag har hamnat i en sådan just nu. Efter att ha skickat iväg mitt sista manus till korrekturläsning känns det onekligen konstigt, att inte längre ha något att skriva på. Vid sådana tillfällen brukar jag ibland ta tag i en novell eller något annat bara för att komma över känslan till en viss del. Den här gången har jag dock inte gjort det – inte än – i varje fall.

   I normala fall brukar jag inte vilja kasta mig in i ett nytt projekt, såhär direkt efter avslutat ett annat. Ett skrivprojekt är en utdragen process och det kan tära en del på en ibland, eller på mig i varje fall. Humöret går upp och ner, beroende på hur bra det går med skrivandet, hur många och vilka problem man råkat på och så vidare. Vad man skulle behövt efter ett avslutat projekt är typ en semester eller något, där man kan fokusera på något helt annat. Tyvärr, är det enda som händer i mitt fall är att jag börjar tänka på en massa andra saker, men det är inget jag tänker gå in på här.

   Den sista tiden har jag emellertid börjat med lite research på vad som kan bli ett nytt projekt. Det återstår alldeles för mycket jobb i nuläget för att kunna avgöra om där verkligen kan bli något av det här. Jag har börjat läsa in mig på ämnet, börjat göra karaktärsbeskrivningar, kanske lite tidigt att göra det, men jag känner att det är bättre göra dem i omgångar än att behöva göra dem alla på en gång. Det ger samtidigt lite variation i arbetet så kallat.

   Samtidigt kan jag inte låta bli hysa lite oro för det här projektet. Där är en speciell press på det här projektet som jag inte lagt på mig själv tidigare. Uppfatta det inte fel, jag lägger alltid press på mig själv och försöker utföra mina projekt efter bästa förmåga, men den här gången är där en känsla i det hela som aldrig tidigare. Får väl se hur det hela kommer utveckla sig, om det blir något av det, eller om det helt enkelt stannar kvar i researchfasen. 

7 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)