Splittrad

Mina tankar och funderingar figurerar runt tre olika projekt för tillfället. Alla har dem sina lockelser men jag kan inte bestämma vilken att satsa på just nu. Det mest naturliga borde att gå på den fjärde delen av min fantasy serie men här brottas jag med många frågor inombords vart jag vill att berättelsen ska leda. Den är öppen att ta olika spår just nu, det jag väljer här kan komma att bli helt avgörande för hur hela serien en gång kommer att avslutas. För att lyckas med detta efter bästa förmåga kommer jag behöva månader av planering och gå igenom alla sidospår för de olika karaktärerna och bestämma deras öde.
   Idé nummer två är att skriva om mobbing där jag har en del uppslag redan. Det hade troligtvis gjort mig bra att skriva något annat emellan fantasydelarna så kanske blir det att jag gör det här först. Detta projekt kräver såklart en hel del research. Grundkonceptet har jag klart för mig, dock har jag inget ”färdigt” slut i huvudet och det stoppar upp processen lite.
   Tredje idén är något helt annorlunda, en futuristisk berättelse som jag mest kan likna just nu som något tagit ur en science fiction film. Problemet här är att det mer känns som början på en ny serie och inget som direkt lockar nu. Kommer också kräva mest research av alla tre projekten.

Däremot har jag fått tillbaka reaktioner från mina första testläsare och korrekturläsning rörande fantasymanuset del tre. Blev förvånad det gick så fort, men det är kul. Jag blev själv väldigt nöjd med denna del och de farhågor jag kände innan jag skicka ut det besannades inte. Inget av det jag trodde skulle kunna bli ett problem togs upp så jag antar jag oroade mig i onödan.
   Det enda nu är jag själv sätter lite större press på mig själv rörande fjärde delen för att bibehålla samma känsla och såklart för att överträffa den tredje delen samtidigt som jag sätter tonen för den femte och kanske sista delen.
   Förhoppningsvis när jag läser igenom korrekturläsningen när nu det blir, kommer jag naturligt in på vad den fjärde delen ska handla om. Jag har börjat skissa på det redan, men det känns som jag missar något avgörande som jag inte riktigt kan sätta fingret på just nu, kommer ta tid och tålamod innan jag finner den missade biten. Som ni inser har jag mycket att tänka på…

24 maj 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)