Slagglista

Det tog mig nio dagar men nu har jag läst igenom hela manuset en första gång.
   Och resultatet?
   Lite både och.
   Där var en del saker som jag tyckte blev alldeles utmärkta, men där var också en del saker som jag reagerade på.
   För att börja med en sammanfattning, får jag lov att säga min planering från första början fungera bra nu när jag läste igenom resultatet. Handlingen rör sig framåt i bra tempo, där känns inte som där var något som kom i fel ordning, kanske vid ett tillfälle, men det återstår och se om det kräver förändring vid andra personers test läsning. Som jag kan bedöma det nu, är där inga planteringar som jag missat vilket känns bra, återstår att se om något dyker upp med tiden.
   Den här gången när jag läst igenom har jag suttit med min slagglista framför mig, annars sitter den på väggen ovanför huvudet på mig.
   Och vad är då det?
   Slagglistan består av ord jag gör mitt bästa aldrig använda i berättande text som jag en gång i tiden lärt mig och som jag efterhand har fyllt ut med egna ord. Det tog en del tid vänja bort sig att använda dessa ord men det går, relativt hyfsat för det mesta. Dock är listan inget jag använder mig av när jag bloggar t.ex.
   Listan bestod ursprungligen av tjugo ord, sedan har jag gjort en del egna tillägg som sagt men dessa är jag inte lika strikt med.
   Nu över till vad jag själv reagera över när jag läste.
   Användandet av orden förvånad och nickade.
   Av någon anledning kändes det som mina karaktärer gjorde något av det om och om igen, ibland flera gånger på en sida. Priset var när en karaktärer var förvånad två gånger på ett stycke. Det blev till att redigera bort ett stort antal av dessa men många kvarstår, det ska bli intressant se hur det blir nästa gång läser manuset hur jag bedömer dem som jag lämnat kvar den här gången.
   Jag gjorde emellertid ett undantag från listan, i absoluta slutskedet av manuset. Efter övervägande med mig själv lämnade jag kvar det, därför jag tyckte det passade in där. Men detta är inte någon slutversion, det kan alltid ändras i framtiden.
   För att inte göra det här inlägget för långt, publicerar jag inte slagglistan jag har här idag, men är där intresse av det, kan jag publicera den i senare inlägg.

24 apr 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)