Skrivåret 2014

Såhär på den sista dagen av 2013 sitter jag och tänker framåt, på vad som komma skall. Sedan jag satte punkt för mitt senaste manus har jag varit konfunderad på vad jag ska skriva nästa gång. Förvisso var det här senaste manuset första delen av en tänkt trilogi men det betyder nödvändigtvis inte att jag med en gång tänker sätta mig och skriva del två. En del uppslag har jag till den, naturligtvis, men de måste fortfarande utvecklas innan det kan bli något mer gjort där.

   Så vad återstår då? Som det ser ut nu har jag 2-3 andra manusidéer att välja på. I varje två av dem lockar för tillfället på min uppmärksamhet men exakt vilket jag ska välja vet jag inte. En tid var jag orolig att när jag avslutade ett manus skulle jag ha svårt komma på nya. Det har jag sedan länge förkastat. Av någon anledning dyker dem bara upp, sen gäller det att försöka göra något av dem också!

   Hur var sammanfattningsvis skrivåret 2013? Det är inget jag egentligen har tänkt så mycket på. Jag skrev färdigt två manus under årets gång, och resultatet blev som jag tänkt mig i båda fallen. Det jag minns bäst av skrivåret var att jag tog farväl av ”en gammal vän” (alltså en karaktär) under året. Samtidigt vet jag att någon gång i framtiden kommer den här karaktären komma tillbaka igen, med nya friska äventyr och rent av som en förändrad person. Det sista manuset med den här aktuella karaktären ligger på hårddisken väntandes. Kommer jag publicera det? Svaret är att jag inte riktigt vet. Samma sak säger jag om mitt första fantasymanus. Det är ute på genomläsning av två oberoende läsare och efter reaktionerna jag får där ifrån kommer jag gå vidare. Men det kan även bli så att jag inte kommer publicera det, förrän jag i varje fall har ett utdrag klart till del två. Jag känner ingen press på mig själv när kommer till det här manuset. Jag låter hellre det ligga lite längre där jag kan gå tillbaka till det och verkligen göra det till vad jag vill. Naturligtvis publicerar jag ingenting jag inte är helt nöjd med.

Avslutningsvis:

   Gott Nytt År Allihop! Hoppas allt ni drömmer om får gå i uppfyllelse! 

31 dec 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)