Riktiga platser?

Planeringen av min nya huvudperson fortsätter framåt. Som läget är nu tycker jag mig ha god koll på vad jag behöver om honom. Däremot saknar jag lite ingredienser till handlingen för att dra igång skrivprocessen.
   Det var i detta arbete jag började fundera på platser, eller miljöer där handlingen ska utspelas. Är det viktigt att alla platser är riktiga, att de finns i verkligheten? Innan har jag varit av den uppfattningen att det är viktigt men jag har ändra uppfattning. Dels för att jag tycker det är roligt att fritt skapa miljöer som jag blev tvungen till i min fantasyberättelse men det är en helt annan genre än vad jag planerar nu.
   Som jag ser på saken till detta manus jag planerar nu, så bör jag kunna skapa mina egna miljöer om jag gör planeringsarbetet rätt vilket jag hoppas. Just nu har jag bara en plats helt färdigt i huvudet men jag tycker att beskrivningen av den är exceptionell från grunden och uppåt men det visar sig först när jag börjar skriva.
   Så det jag frågar mig är, behöver platserna/miljöerna man beskriver tvunget vara riktiga?
   Mitt svar: nej, beroende vad för slags manus det är man arbetar med. Jag tycker det är upp till var och en att själv välja vad man föredrar.
   Kommentera gärna vad ni tycker. Behöver platser som beskrivs i manus/böcker finnas på riktigt?

22 nov 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)