Råmanusversionen

Det tog längre tid än vanligt, men nu är det här manuset KLART, i den bemärkelsen att det är skrivet. Känslan att sätta punkt för den sista meningen i ett manus är alltid speciell, får alltid en tomhetskänsla efteråt, trots att det ”riktiga” arbetet inte tar vid förrän efter råmanusversionen är skriven.
   Sista två veckorna blev produktiva få manuset skrivet, ca 13 000 ord förra veckan och ca 15 800 till den här veckan.
   Men som sagt, det är nu det riktiga arbetet tar vid.
   Fruktar den första genomläsningen, det gör jag alltid. Det är nu problemen har en tendens att dyka upp, saker man missat och så vidare. Nu följer åtminstone 10-14 dagar med att läsa igenom och rätta till stavfel, meningsbyggnader och storyproblem om där skulle finnas sådana. Vid det här laget tycker jag att jag har gjort det tillräckligt med gånger för att det ska vara rutin, men sanningen är den att där alltid dyker upp nya saker, man lär sig något nytt varje gång.

 

En sak har jag försäkrat mig om och det är att jag inte kommer ge mig på del tre av det här fantasymanuset innan jag har planerat upp det exakt som jag vill ha det, från början till slut. Den här gången blev jag tvungen göra uppehåll i skrivandet för att planera om och lösa problem, skrivandet flöt helt enkelt inte på som det brukar. Ett tag smög oron på mig att det kanske inte skulle bli klart, nu är oron vad jag ska tycka om resultatet. Mitt största huvudbry, är att historien blir ryckig för ett bättre ord att beskriva det. Får väl se hur det blir med den saken… 

29 jan 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)