Platsbrist

Vad gör man när bokhyllan har blivit full? Det problemet har jag stått inför ett tag nu, eller ganska länge egentligen. P.g.a. platsbrist har jag inte heller plats till fler bokhyllor vilket annars hade varit ett alternativ, naturligtvis. Jag har alltid sagt att jag vill börja läsa mer e-böcker, men att jag har saknat en läsplatta som jag trivs med, men det har där blivit förändring på nu. Nu har jag en ordentlig platta så hädanefter kommer jag försöka köpa fler e-böcker, men att helt sluta med inbundna böcker kommer nog aldrig att göra. Känslan av att stå och bläddra bland böckerna i bokhyllan kan aldrig ersättas med teknik.

   E-böckerna är dock på andra sätt bättre, de tar betydligt mindre plats och ska man iväg och resa eller något åt det hållet är det såklart lättare ha en läsplatta med sig än en hel resväska med böcker. Det kan man inte förneka. För min del nu gäller det att hitta en bra app för e-böcker eller PDF-format. Det får bli till att testa sig fram men det ska nog inte vara några större problem.

   Nu över till något helt annat. Mitt nästa projekt har gått i baklås i huvudet på mig. Jag har en story på gång som jag gillar, men varje gång jag sätter mig ner för att skriva en karaktär eller arbeta djupare på handlingen blir jag handlingsförlamad. Där vill helt enkelt inte komma ut något! Hur något kan låta bra i huvudet och när man sen ska skriva ner det i punktform inte vill komma naturligt är påfrestande. Frustrerande är kanske bättre uttryckt, men det är inget nytt och jag vet att de nervknutarna eller vad man ska kalla det för, kommer att lösas upp med tiden. Har mina tidigare projekt lärt mig något, är det att planera manuset någorlunda noggrant men ändå lämna lite kvar för kreativiteten när man väl börjat skriva. Men ibland kan det vara tvärtom också, då kan det hjälpa att börja skriva istället men så är inte fallet den här gången. 

7 feb 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)