Omskrivning

Egentligen borde jag i detta nu vara upptagen med att planera tredje delen av mitt fantasymanus, men så är inte fallet.
   Mitt nyaste manus som jag har haft ute hos testläsare har så smått börja ge insikter. Den första tyckte det var bra som det var, den andre detsamma. Tredje dröjer lite innan jag hör ifrån, men det påverkar inte jag känner behöver göras.
   Nyligen, det vill säga den här veckan, fick jag nya papper skickade till mig med för mig ny information rörande det här manuset. Jag önskar att jag hade de här uppgifterna redan när jag började planera manuset men ibland blir det inte så, nya saker framkommer och man får anpassa sig helt enkelt.
   Jag har nu studerat de här nya uppgifterna några dagar och kommer behöva minst ett par veckor till på mig att tänka innan jag agerar. Det framstår som ganska tydligt för mig själv att jag kommer behöva göra ändringar, dessa uppgifter påverkar min berättelse i så pass stor skala tycker jag själv att förändringar är oundvikliga.
   Vad innebär då detta?
   Som jag tänker mig nu kommer den första delen av manuset att behöva skrivas om, (till vissa delar) främst inledningen. Sen är där åtminstone en del i den tredje delen av manuset som också behöver redigeras, dock inte i så vidare stor utsträckning men likväl.
   Där är fortfarande en tredje sak som jag funderar på att förändra men detta kräver mycket eftertanke. Om där är något som kan påverka manuset är det just detta. Det handlar om att lägga till ytterligare en karaktär, eller flera, men i varje fall en viktig sådan. Detta i sig är inte omöjligt, tvärtom, men det gäller att få allt att smälta samman. Det är såklart enklast att lämna allt som det är nu, men det tycker jag inte känns helt rätt.
   Om jag väljer att lägga till den här tredje karaktären, är det inte omöjligt att jag lägger till ett helt kapitel angående detta. Som sagt måste jag undersöka denna sak mer noggrant först.
   Jag tackar för de här nya uppgifterna jag fått, även om de gjort mig eftertänksam de sista dagarna. Hjärnan arbetar med att lösa de kreativa bitarna om man ska uttrycka det så.
   Nu har jag ytterligare två gamla domstolsprotokoll att gå igenom och tolka, de gamla svenska uttrycken tycker man sig börjat förstå innebörden av vid det här laget, men där är alltid nya.
   Samtidigt är jag oerhört tacksam för att jag investera i en gammal kartbok för att par år sedan, den har redan visat sig komma till god användning och kommer säkerligen behövas mer om jag väljer att göra de här förändringarna.
   Vem vet, kanske hittar man fler förändringar att göra…

15 aug 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)