Nytt upplägg

Det känns som en evighet sedan jag sist skrev något nytt.
   De senaste åren har jag helt fokuserat på mitt fantasyprojekt som just nu står stilla tyvärr. Jag har skickat iväg första manuset till en handfull förlag som jag nämnt tidigare. Hittills har jag fått ett par svar tillbaka, ytterligare ett har kommit sedan mitt förra inlägg, ganska exakt 7 månader efter jag skicka in det. Sedan förra inlägget har jag skickat in manuset till ytterligare ett par förlag men inget mer har hänt sedan dess. Just nu vet jag inte vad mer jag kan göra med manuset för att göra det mer tilltalande för förlag, jag har gjort allt i min makt känns det som. Om där är någon som har ett förslag så hör gärna av er.

Idéer till nya manus kommer och går i mitt huvud lite då och då.
   Där är dock en som fastnat och som jag har utvecklat mer och mer de gångna månaderna.
   Detta är något helt nytt för mig, normalt sett skriver jag mest äventyrsrelaterade manus, men detta blir annorlunda. Det känns som det kan bli bra men jag vet helt enkelt inte innan jag skriver det för det rör sig i kretsar som jag inte vet så mycket om men har gjort research som förhoppningsvis ska vara tillräckligt för att det ska bli trovärdigt, dock kommer jag ta mig friheter.
   Handlingen till det här nya manuset kändes komplicerad när jag planerade det. Jag fann det svårt att säga när vissa saker skulle hända, alltså i vilken ordning.
   Då fick jag idén att varför inte skriva ner de stora dragen i handlingen på lappar som jag sen fysiskt kan flytta rundor framför mig. Sagt och gjort. 

   Det tog mig tre fyra dagar skriva ner handlingen på mina lappar men där är garanterat saker jag missat, där kryper alltid in missar eller tillägg. Nu har jag klippt ut mina lappar och klistrat upp dem på en pappskiva (se foto) där jag kan flytta runt dem bäst jag vill och samtidigt se var i handlingen jag befinner mig. Lapparna beskriver både handling och i vissa fall specifika scener.
   Det är första gången jag provar det här systemet som sagt, annars brukar jag hålla handlingen i huvudet eller ha det nerskrivet i en tankekarta men detta är helt annorlunda. Fungerar det som jag hoppas kan det möjligtvis vara ett system jag fortsätter använda i framtiden.
   Jag har fortfarande lite planeringsarbete att göra innan jag kan påbörja skrivprocessen på manuset, några småsaker som jag inte helt kommit överens med mig själv om. Men sen så…

 

26 mar 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)