Nystart

Det har gått cirka två månader sedan jag sista rörde ett av mina projekt. Varken tiden eller inspirationen har villat infinna sig där för att ta tag i det. Men nu bestämde jag mig för att det var dags igen, och jag måste säga det var svårt.

   Naturligtvis vet jag precis hur jag vill att det ska bli och så, men när projektet legat stilla så länge kommer i varje fall jag ur gängorna så att säga. Jag fick börja med att bläddra igenom min projektpärm som jag har till varje projekt, och läsa på var jag slutade och hur mina tankar låg för att fortsätta sen.

   Problemet var att jag av någon anledning hade slutat vid ett ganska korkat ställe, i handlingen, vilket gjorde att jag blev tvungen att i stort ett läsa igenom allt jag skrivit i projektet tidigare. Det är egentligen något jag helst inte gör förrän hela projektet är färdigskrivet, men den här gången hade jag helt enkelt inget val.

   Känslan kom tillbaka och jag hittade den infallsvinkel som jag lite saknade när jag skrev sist. Jag lyckades lösa ett problem, och nu hoppas jag att det ska fortsätta framåt utan några större uppehåll. Sammanlagt denna vecka blev det 20 A4 sidor producerat, vilket är helt okej när jag innan veckan hade satt ett mål på hälften av det för att inte känna pressen att tvunget behöva få ur mig ett visst antal sidor.

   Innan det här projektet är helt färdigt, skulle jag räkna med att det behövs cirka 90-100 A4:a sidor till. Emellertid räknar jag inte med att skriva 20 sidor i veckan, det händer tyvärr inte så ofta som det skulle behövas. Men jag vet att när jag närmar mig slutet på ett projekt, så är där en lite demon som sitter inom mig som kommer fram, och som utan problem kan få mig till att sitta och skriva 12-14 timmar om dagen – lätt.

   Problemet är att jag i dagsläget inte vet hur manuset ska sluta, vad som ska hända i slutet, och därför är jag lite rädd för att köra fast igen. Jag vet att lösningen finns där ute någonstans, men just nu har den inte velat komma fram ur skuggorna.

   Sen har jag dessutom beslutat göra en förändring i det här manuset som vana läsare kanske kommer att reagera på, men jag gör det för att jag tycker att det behövs. Jag kommer inte säga vad det är, för det blir kanske så att jag ändrar mig igen, vilket jag i och för sig betvivlar, men man vet aldrig. Hur det än blir, kommer karaktärerna i det här manuset efter detta, få en välförtjänt ”semester” eller vad man ska kalla det. Men det betyder inte de inte kommer att komma tillbaka i framtiden, långt därifrån. Vem vet, dyker där upp något ny, intressant idé längs vägen, kommer de kanske tillbaka snabbare än jag räknat med.

   Samtidigt som jag kommit igång och börja skriva igen, har jag funderat på ödet för mitt andra projekt,(se inlägget innan detta) men jag har inte fattat något slutgiltig beslut än. Vet inte varför jag tvekar, men varje projekt av mina är en investering, och de slår inte alltid väl ut – tyvärr. Jag försöker alltid skriva manus som jag själv skulle vilja läsa, men ändå tvekar jag om detta, för jag skulle helt klart kunna tänka mig läsa det. Ibland blir man lite för filosofisk! 

6 jan 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)