Nästa steg

Råversionen av nästa manus har blivit klart.
   Resultatet blev något kortare än vad jag hade föreställt mig att det skulle bli. Innehållet blev förhoppningsvis godkänt, jag tycker att jag fick med vad jag ville men jag kan såklart ha missat något.
   Min första testläsare har gått igenom manuset och reagerade inte på något speciellt så det är väl ett steg i rätt riktning antar jag. Manuset har nu gått vidare till min ”beställare” och även för korrekturläsning och genomgång.
   Under tiden har jag en del beslut att fatta. Bland annat titel och vad som ska hända med manuset. Jag utgår ifrån att den kommer gå i tryck men jag vet inte var än. Omslag är såklart en annan sak som dyker upp i huvudet. Som vanligt har jag ingen större aning om hur jag vill att det ska se ut. Tog mig större delen av tre dagar att skriva en möjlig baksidestext som jag kunde leva med. Ibland är jag själv den svåraste personen att göra nöjd.
   Dock funderar jag på om jag kanske bör lägga till något om den första boken, även om jag vill tänka mig det här manuset som en fristående uppföljare. Kommer inte överens med mig själv där men jag behöver inte bestämma mig i detta nu.
   Tanken på att låta ytterligare en utomstående testläsare läsa det här manuset finns också inom mig men jag vet inte vem den här personen skulle kunna tänkas vara. Om någon intresserad läser detta hör gärna av dig, kan dock dröja en tid innan jag känner att det är rätt läge. Ett par månader kanske, men likväl, hör av dig!

 

I efterverkan av att det här manuset blev klart har jag gått tillbaka till andra delen av mitt fantasymanus.
   Medvetet har jag låtit detta manus vara under månaderna det tagit att skriva det nya manuset. Känslan av att läsa igenom det igen nu, flera månader senare, och få känslan, det här känns ju riktigt lovande, är skönt.
   Fick förslaget att skriva ett karaktärsindex och det kommer jag nog att göra. Börjar nästan bli komplicerat för mig också hålla karaktärerna skilda åt ibland.
   Vad som återstår nu är att börja planera handlingen för tredje delen av fantasymanuset. Jag fick en del idéer redan när jag skrev andra delen men det krävs lite mer för att förvandla det till ett manus som håller.
   Grunden till handlingen tror jag mig vara klar med. Huvuddragen i varje fall. Där kommer behövas en del nya karaktärer, såklart, det hör till i mina ögon. Först måste jag dock bestämma hur mina nuvarande karaktärer ska utvecklas och vad som ska hända med dem alla, mest huvudkaraktärerna såklart. Mina huvudpersoner har jag en plan för men den är inte helt finslipad än. Andra vet jag faktiskt inte riktigt vad jag göra med, vem vet, alla överlever kanske inte?
   Samtidigt jag har insett att den här berättelsen inte kommer att kunna avslutas på tre manus, jag börjar alltmer överväga att göra till en serie om jag inte finner att sätt att avsluta det hela i en fjärde del eller kanske femte? Det återstår att se.
   En sak har jag dock lärt mig efter förra gången. Jag måste se till att planera den här med noggrant än vad jag gjorde med del två, fick alldeles för stora skrivuppehåll då. Något nytt lär man sig hela tiden. 

29 jul 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)