Misstag

Jag har kommit fram till ett vägskäl i mitt nya manus och fastnat där. Problemet är att jag vet vart jag vill att handlingen ska gå, men att jag inte riktigt kan komma överrens med mig själv hur jag ska komma dit. Det låter konstigt minst sagt, men mina manus rör sig som en ständig slinga i mitt huvud och när jag kör fast som gjort nu betyder det mycket tankar som rör sig. Enda sättet jag vet att lösa problemet på är att låta skrivandet vara i fred och sen låta huvudet göra sitt jobb och organisera om sig och hitta en lösning.

   Det enda problemet är att där inte finns någon tidsram när lösningen kommer. Skrivstoppet inträffade för ett par veckor sedan vid det här laget. Det är först de sista dagarna som lösningen har börjat visa sig i mitt huvud. Nu blir det till att sätta sig ner och försöka lösa det och få ner det på papper så man kan komma in i skrivandet igen. Trodde att det här manuset möjligtvis kunde vara färdigskrivet till jul, men det betvivlar jag nu.

   Samtidigt som jag försökt hitta en lösning på det här problemet har jag insett jag har gjort ett stort misstag tidigare i manuset. Jag vet inte vad jag ska skylla på. Dålig planering från början? Slarv? Ingen aning. Det är ett ganska grovt misstag, jag kommer bli tvungen gå tillbaka i handlingen och mer eller mindre skriva om ett kapitel och en del ändringar på andra ställen. Misstag händer ibland, men detta är bland de största jag gjort såhär långt.

   Förhoppningen är att komma in i skrivandet igen ganska snart med en lösning på alla problem.

10 nov 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)