Läsa på

Jag slösade ingen tid utan gick direkt vidare till nästa projekt när jag lämnat fantasymanuset ifrån mig för sin första utomstående genomläsning. Det kommer dröja en tid innan jag hör något därifrån men jag har ingen brådska.

Istället har jag tagit tag i del två av ett projekt som legat stilla och inväntat rätt tillfälle att återuppta de sista fem åren ungefär. Nu känns däremot tiden mogen för det här. Det största problemet är att det är ett massiv projekt som kräver omfattande research.
   Min researchpärm är redan över halvfull och för varje ny sak som jag läser på om, dyker där upp nya frågor som måste besvaras. Det svåra är att jag inte vet i vilken ände av det hela jag ska börja. Delar hänger samman men samtidigt inte. Det är väldigt lätt att missa något som kan visa sig vara av avgörande betydelse längre fram.
   Från förra gången minns jag hur viktigt det var med en tidslinje och jag har redan börjat skissa på den här och jag vet inte hur svårt det här kommer att bli.
   Det hjälper inte att en del av mina källor är skrivna på gammal svenska eller hur man ska förklara det. Ord som man aldrig hört eller inte riktigt förstå innebörden av saktar ner arbetet när man måste slå upp dem i lexikon också.
   Sen är där alla platser som kommer att dyka upp i manuset när man väl börjat skriva. En del har jag aldrig hört talas om och det kräver sin tid att sätta sig in i dem också.
   Karaktärsnamn eller karaktärslista har jag inte ens börjat titta på än. En del karaktärer vet jag såklart redan vilka dem är, men man behöver ett antal utfyllnadskaraktärer också.
   Händelser är en annan sak jag inte har löst än. Det finns en del centrala händelser jag har men det kommer krävas mycket mer än dem för att göra ett manus.

Frågorna hopar sig i huvudet, mycket att tänka på helt klart… 

13 mar 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)