Intensitet

De sista veckorna har det rullat på bra!
   För att sammanfatta lite, är jag nöjd både med hur arbetet har framskridit och hur planeringen har fungerat.
   Nu har jag passerat en kritisk punkt i detta manus, vilket gör att det känns som en klar lättnad inombords, detta parti har jag byggt upp till under en längre tid nu. Vid det här laget jag inte läst igenom det hela. Som jag nämnt tidigare, gör jag aldrig det innan jag skrivet hela manuset klart. Men känslan är bra, riktigt lovande, jag tror att jag fick till det precis som jag planera det, där blir kanske någon mindre förändring, där brukar där bli.
   Det enda jag tvekar lite om, är ett stycke i det ena kapitlet som jag inte vet hur det kommer tas emot av läsaren och hur det matchar resten av språket i berättelsen. Naturligtvis har jag gjort mitt bästa få till det efter bästa förmåga vilket jag hoppas räcker i längden.

Den sista tiden har jag planerat tre, fyra kapitel åt gången, mot i normala fall ett eller två. Här har det fungerat bra, återstår att se hur det blir med det i fortsättningen.
   Jag har insett nu när jag sitter och tittat på min ursprungliga planering att trots att allt egentligen finns där, har det blivit lite fel i när de olika delarna ska dyka upp i manuset, det får jag korrigera efter hand. En sak har jag dock insett och det är att jag planerat in en händelse som måste strykas när jag under arbetets gång fann en bättre mer passande lösning. Det är dock enkelt åtgärdat.
   Det är alltid svårt att uppskatta hur mycket där är kvar att skriva på ett manus. En gissning säger mig 15-20 kapitel. Kapitellängden har hittills varit lite längre än tidigare, men en del kapitel har blivit kortare igen nu, det kan mycket väl fortsätta så.
   En sak som dock aldrig blir lättare, är att döpa varje kapitel med en unik titel eller namn. En del kommer omedelbart till mig, andra får man tvinga fram och det blir sällan bra, det händer att dessa får bytas ut i efterhand.
   Där är en passage som jag skrivit nu, där jag har tre kapitel som jag inte vet om jag fattat rätt beslut i vilken ordning de ska dyka upp, kan hända det behöver ändras, det får avgöras senare.
   Nu hoppas jag att intensiteten i skrivandet stadigt fortgår framåt. Vid nästa uppdatering är förhoppningsvis sista kapitlet skrivet…

24 mar 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)