Höst och vintertid

Det har varit en tid när det skrivna ordet inte har tilltalat mig. Jag har suttit och bläddrat bland de nya papperna jag fick. I mitt förra inlägg var jag övertygad om att jag skulle göra tre stora förändringar, eller förändringar i varje fall.
   Nu är jag inte lika säker.
   Trodde inspirationen skulle komma om jag lät tiden gå lite, men det har snarare blivit tvärtom. Antar att det är lite frustration från min sida. Har inte direkt fått någon feedback på mitt arbete och vet därför inte om jag ska göra några förändringar eller inte. I slutändan är det egentligen upp till mig som författare till detta manus att bestämma det, antar jag, men jag finner det svårt att ta det beslutet själv.
   Jag kan alltid göra förändringarna på prov och se vad jag själv tycker, men det krävs en hel del research för att hitta de saknade pusselbitarna för att få samman det hela. Just nu vet jag helt enkelt inte längre…

För en tid sedan fick jag en ny idé till ett manus.
   Satte mig ner ett par dagar och skrev samman ett par mindmaps över det men det slutade med att jag förkastade det hela. Det känns som det liknar allt annat jag kommer på, det går i samma mönster när jag skulle behöva komma på något nytt.
   Det här skänker en tomhetskänsla inombords som vanligt när man kommer in i en period som denna.
   Tanken har slagit mig att sätta mig ner och skriva en novell eller två endast för att om inte något skriva av mig lite, men först behöver man en idé vilket jag för tillfället inte har.

I övrigt vet jag inte riktigt vad jag ska skriva den här gången… Jag hittade ett skrivtips som jag ska testa nästa gång jag redigerar ett manus och se hur det fungerar för min del.
   Att hösten och vintern är i antågande gör mig frustrerad. Detta är vanligtvis den tid på året när jag föredrar att skriva och försjunka i en ny berättelse. Blir det något nytt skrivprojekt för min del lutar det åt fantasymanusets tredje del.
   Jag har inte haft mitt anteckningsblock framme rörande förberedelsearbetet till det manuset på ett par veckor nu, det är kanske dags att göra det nu.
   Tanken att ge ut något nytt i år finns inom mig, men det är inte helt upp till mig. I slutändan är det upp till min beställare om det här manuset kommer att se dagens ljus bortom mina testläsare eller om det hamnar som en av flera andra opublicerade manus på hårddisken. Annars vore det inte omöjligt att försöka få ut manuset till jul kanske?
   Lockande tanke är det i varje fall, återstår att se.

15 sep 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)