Helgkväll

Då var det lördagkväll, och den här kvällen har man spenderat till att skriva färdigt ytterligare ett kapitel i nästa manus. Det är drygt en timme sedan nu ungefär (19:30) som jag satte punkt där, vilket känns skönt. Lördag brukar vara en dag som jag i normala fall skriver på under eftermiddagen, men idag kom där hela tiden andra saker i vägen men det blev gjort till sist i alla fall!

   Detta manus lever verkligen sitt eget liv. Jag brukar alltid planera i någorlunda detalj vad som ska hända och när det ska hända, lägga upp det i delar om man så vill kalla det, och nu håller jag på med den ”fjärde” delen. Det är slutdelen av manuset. Vid den här tidpunkten vet jag alltid i normala fall allt som ska hända, hur det ska sluta och så vidare, men inte den här gången. Jag blir hela tiden överraskad över vändningar som bara kommer när jag skriver, och nu väntar jag bara på att jag ska köra fast snart när det ska se till att avgöras. Det kan kanske avvärjas, för där är några små strån i huvudet till två små idéer hur det hela kan sluta.

   Därför är det också roligare och mer inspirerande att sätta sig ner och skriva. Det spelar ingen roll om det är lördagkväll eller vad det är. Det är inte direkt som man har något annat planerat. Den här världen där min story utspelas den här gången, suger fast mig när jag skriver. Min förhoppning är att mina läsare kommer få samma känsla av den som jag får, att de kommer gilla den lika mycket som jag gör. Det är något tiden får utvisa helt enkelt.

   Däremot börjar jag undra om det här manuset inte kommer bli det längsta jag skrivet, eller bland dem längsta i varje fall. Det är inget jag har full koll på, eller som jag någonsin strävar efter, men det skulle överraska mig om det är blir så pass långt, för det var något som jag aldrig räknat med. Jag vet jag nämnt det här i bloggen tidigare, men det får ni stå ut med! 

2 nov 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)