Genomläsning

Det tog lite längre tid än planerat, men mitt nya, och sista manus med de aktuella karaktärerna för en tid framöver, blev till sist färdigt!

   Jag uppnådde det antalet sidor som jag kände att jag ville komma upp i, samma med antal kapitel trots att det egentligen inte spelar någon som helst roll. Vid min första genomläsning tyckte jag det hela lät bra och gick ihop bra utan att bli för utdraget vid någon given tidpunkt. Det enda konkreta jag fick göra, var att skriva om ett kapitel, eller snarare ett halvt kapitel, men det är sådant som händer.

   Vad som kommer hända nu, är att jag kommer låta min första testläsare läsa igenom manuset och få lite reaktioner. Jag har medvetet försökt göra det här manuset lite annorlunda, dels för att överraska och sen inte för att upprepa mig för mycket. När man skrivet om en karaktär länge, kan det gärna bli att man ramlar ner i fällor, låter karaktärerna göra samma saker i varje manus och så vidare. Det är lite svårt att förklara, men jag har gjort mitt bästa för att se till det inte händer här i varje fall.009.jpg

   Under arbetets gång brukar jag alltid komma på en titel som jag gillar, det var emellertid inte varit fallet den här gången. Inte ens när jag skrev epilogen, var där någon titel som slog mig. Det händer inte ofta. Så efteråt fick jag sätta mig och försöka komma fram till något, blev väl sådär åtta uppslag innan jag valde i varje fall en arbetstitel. Den brukar alltid förändras innan publicering, av någon anledning.

   Så det enda som återstår nu, är att invänta reaktionerna från den första, eller snare andra genomläsningen, och sen blir det till att besluta om den ska skickas till korrekturläsning eller inte. Min första tanke är att det lutar åt det, men man vet aldrig, man kan ändra sig och mycket handlar om vad ens läsare tycker. 

11 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)