Genomläsning

Den sista tiden har jag lagt ner tid på att göra ”projekt två” klart, det vill säga läsa igenom korrekturläsningen och sådär.

   Mina tankar om det här projektet har egentligen aldrig varit något vidare högt, men nu efter min genomläsning av den korrekturlästa texten, måste jag säga att manuset ändå känns bättre. Där är fortfarande ett par saker jag kanske inte är helt nöjd med, men samtidigt vet jag inte hur jag ska ändra på dem. Däremot har jag gjort ändringar i texten, bland annat har en av karaktärerna fått ett nytt namn, vilket jag tror kommer göra det lättare att skilja på dem.

   Genomläsningen av ett manus brukar för min del ta cirka en veckas tid. Jag läser för det mesta aldrig vad jag skrivit innan jag är helt klar med ett manus, så problem kan dyka upp längs vägen sen som måste ändras till. Detta manus har jag dock läst tidigare, innan min korrekturläsare fick det. Trots det gör jag alltid ändringar när jag läser, stryker vad jag tycker är överflödiga meningar, ändrar vissa uttryck som kan tyckas dyker upp för ofta och så vidare. Sammanlagt brukar där i varje fall försvinna ett par hundra ord vid varje genomläsning.

   Samtidigt vet jag inte riktigt vad som kommer att hända med det här projektet nu. Jag har hela tiden haft för avsikt att lägga ut det på Kapitel1 men samtidigt har jag börjat fundera på om jag även ska trycka det. På den frågan kan jag inte riktigt bestämma mig. Samtidigt om jag bestämmer mig för att trycka den, kommer jag behöva ett omslag, som jag för nuvarande inte har minsta aning om hur det skulle kunna tänkas se ut.

   Mina manusprojekt har för det mesta en arbetstitel när jag skriver det, och den ändras till största delen innan jag säger manuset är klart. Titeln här har jag beslutat mig för kommer bli Mannen bakom ridån, vilket tog lång tid komma fram till. Nedan följer ett smakprov till baksidestexten, hoppas ni gillar den!

På Interpol har man under de senaste åren hört rykten om en professionell mördare – en lönnmördare. Man har inget signalement, inga spår, bara ett alias, ”Svensken”. 

Interpolagenterna Clement Guillon och Michelle Clavier, kommer genom två spektakulära mord den hemlighetsfulle mannen på spåret. I en värld med egna lagar och bestämmelser, där pengar kan avgöra en människas öde, kastas de in i en rad oväntade situationer.

   Tillsammans med den svenska Säpo-agenten Jenny Wedells assistans, börjar de nysta i ryktena. Informationen de får fram, får alla inblandade parter att inse vikten av ett nära samarbete för att en gång för alla förhindra fler mord, och gripa den lejde mördaren. Ska de lyckas?

 

26 dec 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)