Framåt och bakåt

I dagarna avslutade jag genomläsningen av den fjärde delen av fantasyberättelsen. Den gjorde mig eftertänksam och inte på något bra sätt tyvärr.
   På det stora hela var manuset bra, det är inte det. Handlingen går framåt som den ska på det stora hela men där var detaljer och några partier som inte håller måttet. Där var speciellt ett kapitel som jag troligtvis kommer behöva skriva om i framtiden, jag valde att låta det vara som det är nu för att senare gå tillbaka och göra förändringar när jag har helhetsbilden klar för mig. Detta visar tyvärr på planeringsmissar från min sida vilket troligen kommer resultera i 1,5 kapitel som behöver skrivas om. Där var även en karaktär som behöver kontrolleras mot del tre.
   Fjärde delen tog tyvärr lite längre tid att läsa igenom än vad jag hade tänkt mig. Nu ser jag däremot framemot att läsa igenom femte och sista (!) delen. Jag har inte läst den sedan jag fick tillbaka den ifrån korrekturläsning för att jag inte ville slänga in den mitt i genomgången från början. Äntligen framme vid den ska det bli intressant att se om där är något som jag missat att avsluta. Med mina noggranna anteckningar ifrån del ett till fyra ska det lösa sig i längden. Jag vet redan ett par saker som behöver åtgärdas i femte delen, bl.a. en miljöbeskrivning som blivit fel.
   Mitt mål var att hinna gå igenom hela berättelsen i år, det hoppas jag fortfarande ska gå men det återstår att se.

Sedan sist har jag fått ytterligare en rapport ifrån en av mina testläsare rörande första delen. Jag har inte ännu satt mig ner och börjat gemförra vad testläsarna jag hört av hittills säger. Av denna testläsare fick jag mig i varje fall en tankeställare rörande en karaktär som själv reflekterat över på det sättet han gjorde. Detta kommer jag behöva tänka över hur jag vill göra med helt klart.
   Detta är en sådan sak jag ville ha testläsarna till att göra, se hur dem ser på saker i jämförelse med mig.
   Avslutningsvis kan man säga processen går både framåt och bakåt, det kommer inte vara avslutat på en lång tid ännu. Samtidigt funderar jag på om jag ska se om någon är intresserad av att testläsa del två när jag känner tiden är mogen men det är inget beslut jag måste ta nu.

27 okt 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)