Framåt

Sedan sist har jag gjort slag i saken och läst igenom korrekturläsningen av mitt senaste manus. Ibland har jag svårt för att läsa mina egna texter och göra ändringar i dem, det är nästan så att jag får sätta upp delmål att: ”såhär mycket ska du minst läsa idag” för att det ska vara godkänt.
   Spontant måste jag säga att manuset känns bra. Handlingen känns framåtdrivande hela tiden, möjligtvis var där ett ställe där jag tyckte det stannade upp lite. Däremot vet jag inte hur jag skulle kunna ändra på det, lägga till något emellan för att bredda det lite, svårt förklara.
   Totalt blev den här versionen 500 ord kortare än den förra, oavsett hur många gånger jag läser ett manus gör jag alltid förändringar som innebär att manuset krymper, aldrig har jag varit med om att det blivit längre i varje fall.
   På ett par ställen frågade jag mig själv hur jag tänkt när jag skrivet på det aktuella sättet, vilket är därför det är bra låta det gå lite tid emellan innan man läser det igen, den här gången med nya ögon.
   Nu är det i varje fall genomläst och det känns bra. I framtiden får vi se om jag känner samma sak som jag gör nu, vem vet, det blir kanske till att göra förändringar då.

Till planeringen av fjärde fantasydelen.
   Den fortskrider, sakta men säkert.
   För att vara helt ärlig så har jag inte gjort så mycket mer nytt sedan mitt förra inlägg rörande den här delen. Jag har lagt till ytterligare ett par karaktärer och det är så att jag börjar undra hur många där kommer bli av det till sist.
   Planeringen av den femte och som det känns nu sista delen har börjat krypa sig in redan nu. Det gör saken lite mer komplicerad för jag har aldrig planerat såhär långt fram i processen tidigare, aldrig två manus på samma gång så att säga. Dock har jag inte börjat planeringen så noga som i den fjärde delen, mest skrivet ner tankar och saker som jag kommit på att jag vill ha med men inget specifikt i vilken ordning allt ska ske. Däremot har ett slut på hela berättelsen börjat formas i mitt huvud, men där är alldeles för mycket kvar dit innan man kan dra några slutsatser.
   Sett till vad jag har gjort hittills, skulle jag säga cirka 60 % av planeringsarbetet är utfört på fjärde delen. Nu handlar mycket om att planera vad som ska hända när och med vilken karaktär och sen väva samman det innan kapitelindelningen kan ta sin början och sen skrivprocessen.
   Just det här sista känner jag kommer bli det allra svåraste planera när man ska väva samman alla karaktärer så de ”rör sig tillsammans” så att säga. Lyckas jag med planeringen här kommer det underlätta för skrivprocessen senare, det märkte jag under skrivandet av tredje delen.
   I huvudet håller jag på att sortera upp händelserna men det tar tid organisera allt. En tanke som också slagit mig på sistone är att jag kanske måste gå in i andra delen och göra en lite förändring, vi får se om det blir så. Min känsla säger mig det här manuset kommer skilja sig lite från de övriga tre, men där däremot den femte delen kommer sätta allt i ett nytt perspektiv.
   En tänkbar titel där upp i början av planeringen men jag vet inte längre om den känns rätt, det får visa sig senare. Titlar och namn har aldrig varit min starka sida tyvärr…

Ha en trevligt fortsatt sommar!

26 jul 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)