Fortsättning

För tjugo inlägg sedan blogg skrev jag att jag blivit ombedd göra min första blurp, nu har jag även gjort min andra. Den här handlar om fortsättningen på första boken jag gjorde en blurp till.

Det var roligt bli tillfrågad igen, men det inte mindre svårt göra en till. Tyckte ändå att det gick relativt bra den här gången också, nu när man visste lite mer än första gången. Problemet är snarare att man inte ska göra utlåtandet för långt eller kort samtidigt som det ska säga något. Jag skrev helt enkelt ner lite stöd ord här och där medan jag läste och slog sedan ihop alltsammans och finputsade det efteråt eller vad man nu ska kalla det. Resultatet blev helt okej i mina ögon, jag blev nöjd. Nu ser jag fram emot när Löftets konsekvens av Mari Åberg kommer ut, den har en bokad plats i bokhyllan bredvid hennes första roman Och kvar stod en röd resväska.

 

Tillbaka till mitt egna projekt. Jag har läst igenom mitt första fantasymanus igen nu, efter jag fick tillbaka det från korrekturläsning. Rensade bort cirka 1300 ord till vid den här genomläsningen, och jag är tämligen övertygad att när jag läser den igen en annan gång kommer ytterligare ord försvinna. Samtidigt har jag även nu i efterhand ändrat namn på fem karaktärer. Nu återstår det att se hur jag trivs med dem hädanefter. Kanske kommer där ske fler förändringar.

   Under den här genomläsningen fick jag även en del uppslag till fortsättningen på berättelsen, alltså del två. Min tanke från början var att detta skulle bli en trilogi, men jag undrar om det räcker. När jag tänker på vad jag planerat för del två nu, är det en sak som slår mig, och det är att den har en tendens att kunna bli lång, riktigt lång. Hur jag känner rörande det är jag inte helt överrens med mig själv om. Det blir till att sätta sig ner och riktigt gå igenom alla aspekter och bestämma vad som ska vara med var och kanske stryka något. Samtidigt är tidsaspekten inom berättelsen också viktig, jag vet inte riktigt hur jag ska lösa ett par problem jag har där men det ordnar sig nog med tiden.

   Däremot har jag funderat på att låta något provläsa mitt manus. Nu är inte detta den helt hundraprocentiga versionen, men det hade varit intressant att höra vad en läsare skulle tycka. Om du som läser detta vore intresserad, hör jag gärna dig.

23 apr 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)