Första tredjedelen

Det tog längre tid än vanligt, men nu skulle jag säga att den första tredje delen av mitt fantasymanus är klart. Berättelsen har tagit fart och rör sig av egen fart framåt, ibland har jag kommit på mig själv att behöva bromsa upp den lite. Det är viktigt att den går framåt, naturligtvis, men samtidigt är där aspekter som måste hållas samman inom manuset. Idén har utvecklats sedan planeringsstadiet och vissa delar lever sitt eget liv eller vad man ska kalla det.

   Den här veckan har Bokmässan gått avstapeln igen. Det blev inget besök på mässan i år för min del. Lusten fanns där inte alls i år. Allt som hänt runt omkring mitt privatliv har tagit udden ur allt annat. Men det betyder inte att det här inte har varit en givande vecka i alla fall. Har skrivet varje dag och det resulterade i ca 10 000 ord och det är jag nöjd med. Förhoppningsvis ska jag kunna hålla tempot uppe och allt ska flyta på i maklig takt.

   Ett problem som jag känner börjar dyka upp är att där finns planteringar i manuset som jag börjar missa. Jag brukar vara noga med att märka ut var i manuset dessa ska komma (i planeringsstadiet) men den här gången har oplanerade planteringar dykt upp. Det ska bli intressant den dagen manuset är färdigt och jag läser igenom allt, då blir det till att bli problemlösare.

   Den här andra delen av min fantasytrilogi och jag har valt att skriva den på ett litet annorlunda sätt jämfört med första delen. Det ska också bli intressant att se hur det blir när det är färdigt. Men där är lång väg fram till dess. Min förhoppning är att jag först och främst kommer gilla manuset när det är färdigt, det är steg ett, gör jag inte det, blir det att planera och skriva om det, troligtvis från början.

   För den kommande tiden hoppas jag allt ska flyta på utan problem, men det är bäst inte säga för mycket, för problemen kan dyka upp när som helst… 

28 sep 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)