För invecklat?

Det var som om jag behövde lite motivation för att komma igång ordentligt med skrivprocessen igen. Sedan mitt förra inlägg har där uppskattningsvis blivit skrivet 15 kapitel skulle jag tro, ingen aning om antal sidor men det är mindre viktigt.
   Min process har alltid varit att skriva ett kapitel för att sedan efteråt sätta mig ner och planera efterföljande kapitel på papper så jag har en ”kapitelguide” att utgå ifrån till nästa kapitel. Ibland kan det ta lika lång tid att skriva ett kapitel som att planera nästa vilket kan låta lite konstigt men så är det för mig för det mesta, dock inte alltid.
   Min största oro just nu är dock att min berättelse börjar bli lite för omständlig/komplicerad. I huvudet lät det bra när jag planerade upp manuset men när skrivandet nu väl kommit igång med full fart så börjar tvivel infinna sig.
   Min förhoppning är att jag har fel. I nuläget kommer jag inte göra några förändringar, jag kommer följa min idé som jag planerat och sen får jag se hur det ser ut när allt är skrivet. Det kan hända att jag ändrar ordningen på en del kapitel men det återstår att se efter testläsarna gått igenom manuset.
   Det här manuset skiljer sig lite från de övriga fantasymanusen jag skrivet, jag har valt att följa lite fler karaktärer ”inpå livet” eller hur man ska säga. Det är det som oroar mig gör manuset för invecklat, jag vill inte göra mina läsare konfunderade på vilken karaktär de följer just då. Jag har gjort ett karaktärsindex som jag hoppas ska hjälpa den saken lite. Men vi får se…
   Hur långt manuset kommer bli i sidor och kapitel är svårt att bedöma nu. För tillfället ligger jag rätt på det i antalet kapitel som jag trodde det skulle vara vid den här tidpunkten. Det kan dock förändras väldigt fort.
   Idag har där dock inte blivit något skrivet, inte än i varje fall. Däremot ligger där tre planerade kapitel och väntar på mig vilket känns bra.

Detta får räcka för idag, till nästa gång.

27 feb 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)