Fiktiv värld

De sista veckorna har där inte blivit mycket gjort på skrivandefronten. Där har varit mycket sjukdom inom familjen som har gjort det svårt att koncentrera sig på det nya projektet. Nu är det emellertid på rätt väg igen, så nu gäller det bara att ta tag i skrivandet igen, eller förberedelsearbetet egentligen, för något skrivande har där inte blivit gjort på några månader nu.

   Så hur långt har jag egentligen kommit med förberedelserna nu då? Jag vet inte riktigt faktiskt. Jag har skapat ett antal karaktärer som jag känner mig nöjd med. Däremot kommer jag med jämna mellanrum på att jag kommer behöva nya karaktärer här och där, så alla är fortfarande inte skapta än, men det kommer med tiden.

   Det största problemet är dock att skapa den fiktiva världen där handlingen kommer att utspelas. När jag från början satte mig ner med idéen till det här projektet trodde jag att det skulle räcka med ett tiotal städer och platser, men jag har senare insett att det inte kommer räcka på lång väg. Sammanlagt har jag skapat en handfull städer som det ser ut nu, vilket har varit roligt. Här kan jag ta ut svängarna ordentligt, skapa platser med sin egen unika utformning. Egentligen är det inte så svårt, ”utforma” städerna, snarare är problemet att namnge dem. Namnet måste vara unikt, men samtidigt passa ihop med de andra namnen jag har och så vidare.

   För att underlätta saken, har jag skissat upp en karta på papper med alla städer, skogar, berg och så vidare utritade. Jag har redan fått göra om det hela från början en gång, och det är inte omöjligt att jag kommer få göra om det några gånger till innan jag är helt nöjd. Men i vilket fall som helst, så ser jag problem i framtiden, när jag måste digitalisera kartorna, för det vet jag inte alls hur det ska gå till, men det är ett problem för framtiden.

   Sen kommer det till nästa problem, att namnge min fiktiva värld. Till det har jag några förslag vid det här laget, så det gäller bara att välja ut det som jag tycker passar bäst vid senare tillfälle. 

1 aug 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)