Fantasymanus del 1

Såg det gått några veckor sedan jag bloggade sist nu. Okej, vad har hänt sedan dess? Jag har efter långt som länge skrivit färdigt första delen i min fantasytrilogi. Det var en annorlunda skrivupplevelse emot vad jag vant mig vid att skriva, men jag gillade hela processen. Tror aldrig jag planerat ett manus i den utsträcknigen som jag gjorde med detta innan jag började skriva. Märks det? Det hoppas jag.

   Avslutade första genomläsningen för ett par dagar sedan. Rensade bort cirka 3,500 ord från originalversionen. Där var som vanligt en hel del knäppa meningar som får en att fråga sig själv hur man egentligen tänkte när man skrev dem. Sen blir där ju alltid till att rensa bort en massa överflöd som inte behövs där. Nu kommer den att få vara i fred ett tag innan jag läser den igen, och ser hur mycket mer jag tycker där borde tas bort. Jag vet jag är en ”berättare” när jag skriver, så jag har det svårt att rensa mina manus, men jag tror det blir något lite bättre för varje nytt manus.

   Samtidigt som jag läste igenom manuset var jag orolig för hur början av manuset skulle låta, att det skulle vara släpigt, inte vilja komma igång om så vill kalla det, men jag tycker personligen inte det blev så. Där händer något i varje kapitel som för handlingen framåt, i varje fall i mina egna ögon. Får se hur det blir när någon utomstående har läst igenom det. Man blir tyvärr lite egenblind ibland.

   Och manuset i sin helhet? Jo då, för att vara första gången jag skriver fantasy är jag nöjd. Ni som läst mina tidigare inlägg vet vid det här laget vad jag tycker om namn och den här gången var inget undantag. Det är fortfarande svårt, och jag har lagt ner mycket tid och möda på dessa, till karaktärer och platser.

   Det är ganska lustigt. Har knappt hunnit avsluta det här projektet innan jag börjar fundera på nästa. Ska jag gå vidare med del 2 i trilogin eller ska jag satsa på något annat? Det är frågan det. Jag har en del idéer till del 2 men dem är långt ifrån så långt framkomna att jag direkt kan sätta mig och börja skriva på den. Och det andra projektet jag tänker på? Det är inte i heller så vidare långt framkommet. Finns en del uppslag men inget som är helt bestämt ännu. I vilket fall som helst väntar en del research vilket projekt jag än väljer.

   För övrigt så bär det iväg på Förfatarkväll idag. Förvisso inget som rör mina böcker, men det kan nog bli trevligt. Har aldrig varit på något sådant tidigare, så får väl se vad det ger! 

27 nov 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)