Fantasy

Som jag tidigare nämnt, säkert vid flera tillfällen den här gången, har jag bestämt mig för att någon gång i framtiden skriva fantasy. Den tidpunkten tror jag har kommit nu.

   För ett par veckor sedan slog idén ner hos mig och sedan dess har jag försökt få rätsida på saken. Grundidén har skrivets ner, dock inte så mycket, max tre A4 sidor för hand vilket inte är mycket. Det mesta där handlar även om inledningen till manuset, men jag känner att när jag läser det så ser det förvånansvärt bra ut, i varje i mina ögon. Samtidigt har jag lagt till en del händelser som jag vill ha med, men dock inte var i manuset. Slutet och så har jag inte funderat närmare på än, det återstår som sagt åtskilligt med jobb innan man kan komma så pass långt i planeringen.

   Ett problem nu, är egentligen att jag inte vet speciellt mycket om fantasy som genre. Naturligtvis har jag läst en del fantasy, sett filmer och så vidare, men vet jag tillräckligt för att klara av att skriva ett fantasymanus? Det är den stora frågan. I min researchpärm nu, sitter säkerligen hundra sidor text som ska läsas och studeras för att det här projektet ska kunna genomföras.

   Man kan ställa sig frågan, varför ger jag mig på det här överhuvudtaget? Ja, varför inte? Jag tror att jag någonstans inom mig har något som jag kan få ner på papper och göra det till något bra. Och om det inte blir bra, då är det inte mer med det. Det vore inte första gången som jag låter ”arkivera” ett manus för att jag inte är nöjd med slutresultatet.

   Ett problem som jag alltid har när jag skriver är namn. Det, om något, har jag märkt redan nu kommer bli mitt största problem. Jag har slagit upp en del namn på nätet för att kolla dem, olika kombinationer och så vidare. Det jag vill ha och behöver, är ett namn som är unikt, som direkt när någon sedan hör det, kopplar det till mitt manus, som Frodo i Sagan Om Ringen t.ex.

   Andra problem är att jag måste komma på ett namn till mitt land där handlingen kommer utspelas, och sedan namn på mina städer och platser runt omkring i det här landet. Om där är någon som sitter inne på något bra namn eller så som ni vill dela med er av så hör gärna av er!

   Samtidigt är detta en del av grejen med att skriva fantasy, att man verkligen får använda sin fantasi och kreativitet på ett annat sätt än vad jag är van vid. Det blir helt klart en utmaning, men jag ser framemot den. Själva skrivande delen av det här projektet kommer ta lång tid, säkerligen blir det inte färdigt i år om inget extravagant händer.

 

I övrigt har jag för nuvarande två manus som snart är kompletta. Till det ena manuset saknas endast omslaget och sedan är det redo för publicering, som troligen kommer ske i sommar. Det första manuset som har titeln Mannen Bakom Ridån, är möjligen inledningen på en ny serie manus, men jag är inte riktigt säker än, återstår först att se reaktionerna på det här första.

   Det andra manuset kommer jag snart få tillbaka från korrekturläsning, och det betyder att snart även det kommer vara färdigt för publicering om jag nu väljer det alternativet för manuset. Det är till skillnad från det andra, avslutningen, eller uppehållet, för Julie Morales-manusen. Det har kommit till den punkten nu där jag känner, att de karaktärerna behöver vila från mig, men vem vet hur jag känner om ett år eller om ett par månader från nu? Någon gång i framtiden kommer en uppföljning i varje fall, det är jag övertygad om!

11 maj 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)