Ett steg fram två tillbaka

Research är intressant, men frusterande.
   Vid det här laget tycker jag att det hela borde klarna för mig, hur det ska komma att se ut i manusform när skrivprocessen kör igång, men nej, inte den här gången. Där är så många frågetecken och nya frågeställningar och problem som dyker upp runt varje hörna i den här processen. När jag tycker att jag har löst ett problem, dyker ett annat upp som är ännu värre att hitta en godtagbar lösning till.
   Spenderade över en vecka på att tolka ett gammalt domstolsutlåtande och trots att jag försökte ”översätta” det till mer nutida svenska blev jag inte mycket klokare av det. Jag tror mig gjort en lösning på det problemet, men samtidigt känns innehållet där lite löjligväckande för den moderna tiden men förhoppningsvis ska det gå och göra intressant i manusform ändå. Tanken på att stryka hela delen har funnits där och gör det än, blir det inte bra när manuset är skrivet, är det möjligt det blir stryket.
   En annan del är alla platser som dykt upp, jag har gjort mitt bästa att försöka läsa på, sätta mig in i dem, vilket är komplicerat när det rör sig över en större tidsperiod. Saker förändras, jämnt och ständigt, och försöka ge en exakt bild av hur det såg ut under en given tid, är stort sett omöjligt. Det kommer med andra ord inte bli en exakt bild av platserna i mitt manus, några platser kommer kanske vara helt korrekta medan andra kommer vara rent påhitt från min fantasi, det har fungerat förut och gör det nog igen.
   Karaktärerna har fått sina namn, men jag har inte ritat upp bilden av dem än. Problemet är att där är många karaktärer, det blir till att fokusera på ett par av dem och hålla läsaren intresserad av dem samtidigt som de andra karaktärerna inte helt försvinner i mängden.
   Bara idag dök där upp ett nytt problem som jag inte ens övervägt eller tänkt på tidigare som jag inte ens såg som ett problem. Det tror jag förvisso att jag löst redan, delvis i varje fall, men så ser processen ut, hela tiden något nytt som kommer fram.

 

Vad har mer hänt sedan sist?
   Jag har fått tillbaka andra delen av mitt fantasymanus.
   Tyvärr har jag inte haft möjlighet att läsa igenom det igen, men det går ju ingenstans. Tror snarare det är bra det får vara ifred från mig, ger det lite tid att ”mogna”, innan jag läser det igen. Men helt klart så kommer jag att läsa igenom det, och när jag gör det, kommer förhoppningsvis inspirationen till nästa del där av sig själv.
   För att inte helt bli förlorad i research så fick jag för mig att skriva en novell, det var nog flera år sedan sist. Blev inte en av mina bättre men jag publicerade den på en sida anonymt och den har cirka 9000 visningar nu. Ni behöver inte fråga var ni kan hitta och läsa den, för det behåller jag för mig själv faktiskt, det är hur jag föredrar det. 

13 apr 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)