Del 3 av 5 (?)

När jag verkligen kom igång med skrivandet av mitt tredje fantasymanus gick det framåt fort. Planeringsarbetet var bättre upplagt än tidigare och trots där var några små problem mot slutet till gick de att lösa utan allt för stora problem.
   Nu sitter man på ett manus bestående av cirka 115 000 ord och igår drog den andra aspekten fart, nämligen att läsa igenom och rätta en första gång. Man tror alltid man skriver rätt direkt, men det gör man verkligen inte. Där är alltid konstiga meningar, felstavade ord och en hel del överflödande text som kan tas bort.
   Spenderade uppskattningsvis 8-9 timmar med att läsa och gå igenom igår, hann mer än jag trodde men har fortfarande ett antal dagar framför mig innan den första genomläsningen är klar.
   Min första känsla när jag läste säger mig det låter bra, enligt mig själv, gilla tempot handlingen håller, oroar mig dock lite att läsaren ska komma av sig och blanda ihop karaktärerna, förhoppningsvis stämmer inte detta. Det återstod dock fortfarande att se desto längre in i manuset jag kommer hur allt kommer lösa sig.
   Det var ganska lustigt häromdagen när jag satt och planerade de sista kapitlen. Helt plötsligt fick jag ett infall till det absolut sista kapitlet i hela berättelsen, alltså till det sista manuset. Var det kom ifrån vet jag inte och det överraska mig. Jag skrev aldrig ner de tankarna för de är kanske inte aktuella längre när jag kommer till den punken av berättelsen, men bara att den dök är positivt för framtiden.
   Samtidigt har jag allt mer börjat inse att den här berättelsen troligtvis kommer bli fem manus innan jag anser berättelsen har haft sin gång. Alltså mer som en serie, än som en trilogi som jag först trodde från början det skulle bli.

Trots att jag varit fullt upptagen med detta manus nu och haft min uppmärksamhet riktad mot det, har jag den sista tiden börjat fundera på vad som ska komma efter. En tanke har allt mer börjat gro om att undersöka möjligheten göra ett ungdomsmanus med inriktning mobbing. Det är ett stort och känsligt ämne men något har börjat gro inom mig att jag möjligtvis kan göra något av det. Vi får se hur det blir med den saken, tåls att tänka på.
   Idén till ett annat manus har också dykt upp sista tiden, i ett helt skilt ämne från detta, där Jorden kommer stå i fokus men det kommer krävas mycket research för att lyckas. Dock lockar ämnet men det blir som en helt ny genre för min del om jag ger mig på det… Framtiden får utvisa vad det blir av det, kanske blir det båda idéerna en dag.

För övrigt, så har jag inte hört något rörande det manus som legat klart sen i höstas. Har inte haft någon kontakt med min beställare på i år och vet inte när det blir av, det lutar åt att manuset aldrig kommer bli publicerat, men det kan där fort bli ändring på om jag får ett besked. Det spelar mig inte någon större roll hur lång tid det tar, manuset är klart och försvinner ingenstans.

17 apr 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)