Beslut

Detta har varit en vecka som har varit, ja, både upp och ner. Fick ett besked i slutet av veckan som påverkar hur min höst kommer att se ut, vilket nu gör att jag måste tänka i helt nya banor hur den kommer bli. Att man aldrig kan lära sig att det aldrig blir som man tänkt sig från början! Det är bara till att ta nya tag och fokusera på något annat den här hösten, så vi får se vad den kommer innebära nu.

   Över till lite roligare saker! Fick tillbaka ett manus från korrekturläsning, alltid lika roligt och intressant att läsa igenom det igen efteråt. Märker skillnaden direkten, och ibland är det så jag undrar varför jag själv inte skriver så från början!

   Detta resulterade samtidigt i att en vilande fråga kom i dager igen. Nämligen manusets titel! Det är ett lika jobbigt beslut varenda gång det är dags att välja en. Har för det mesta en arbetstitel under skrivandets gång men som sen ändras till något nytt när projektet närmare sig publicering/färdigställande. Men den här gången har jag haft svårare än vanligt bestämma mig för en. Kanske beror det på att detta är sista gången jag skriver om de här karaktärerna för en tid framöver, jag vet inte. Det slutade med att jag hade ett A4-ark med dubbla spalter med olika förslag där jag slängde runt med orden och testa olika kombinationer, men nu har jag kommit fram till en som jag tycker passar.

   Nämligen följande: I hemligheternas spår

   Och här kommer ett litet smakprov/baksidestext:

1944.

Stillahavskriget råder. Ett nerskjutet spaningsplan sätter hjul i rörelse som kommer att påverka människors liv även i framtiden.

 

2012

Arkeologen Julie Morales har dragit sig tillbaka från livet som fältarkeolog och innehar nu en befattning på ett lokalt museum. Ett livsförändrande besked får henne att inse att hennes liv aldrig mer kommer att bli sig likt. Samtidigt presenteras hon för ett 70 år gammalt mysterium vilket väcker hennes fascination till den grad att hon ger sig ut på ytterligare en fältexpedition.

   Vad hon inte vet är att det finns krafter där ute som inte vill se henne lyckas och som till varje pris vill skydda en hemlighet. En hemlighet som kan skaka om världen om den kommer till allmänhetens kännedom.

 

Nu återstår där bara att göra inlagan färdig och besluta om hur omslaget till denna ska se ut, och sen är den redo för publicering! 

25 maj 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)