Berättelsens slut

Känslan när man sätter punkt för sista meningen ett manus, den är alltid speciell. Den här gången var det ännu mer speciellt, för när jag satte punkt den här gången var det för sista gången i den här berättelsen.
   För er som följer den här bloggen, förstår ni att jag syftar på den femte delen av min fantasyberättelse.
   Den är KLAR.
   Eller nja den är ju inte direkt redo för tryckeriet om man uttrycker det på det sättet, den första versionen av manuset är klar. Nu väntar det arbete som jag personligen inte gillar vidare och det är att läsa igenom och rätta den här originalversionen. Det kräver en oerhörd skärpa för varenda sida och stycke man lägger bakom sig, ska man stryka det, ändra det där och så vidare. I normala fall brukar där försvinna i varje fall ett par tusen ord vilket i sig är alldeles för lite egentligen.
   I och med detta är den sista och avslutande delen, måste jag se till att alla lösa trådar jag lämnat efter mig i tidigare manus får sin lösning här. Under planeringen försökte jag vara så noga med att inte glömma något, nu är det upp till bevis vid första genomläsningen.
   Under skrivandets gång visste jag inte hur långt det här manuset skulle bli till sist, när jag nu slutligen slog samman alla sidor blev jag förvånad att se detta blev det längsta manuset av de fem.
   Dock har jag beslutat att jag kommer byta en del namn nu i efterhand, eller det lutar åt det i varje fall. Ett måste jag byta, för av någon anledning har jag råkat döpa två karaktärer till samma namn, det förstår jag inte hur det gått till, men gjort är gjort. Det ska där bli ändring på nu.
   Nu väntar uppskattningsvis fjorton dagars genomläsning härnäst.

10 apr 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)