Avvaktan

Det har hänt lite sedan sist. Det har blivit beslutat att manuset jag arbetat på den sista tiden inte kommer bli tryckt till jul. Nu behöver jag inte stressa med att göra det klart, manuset är tillbaka från korrekturläsning men där återstår alltid mer arbete för min del efter det. Jag fick bland annat rådet att skriva om ett kapitel vilket jag även gjort. Tycker det blev betydligt bättre som det är nu, även om det var svårt skriva om kapitlet på ett sätt. Fick ändra lite i språkbruket så att säga och nu passar kapitlet bättre in i manuset som helhet.
   Det största problemet med manuset just nu är egentligen baksidestexten. Brukar alltid ha problem när jag ska skriva dessa men den här gången är det svårare än vanligt. Hur många gånger jag än gör förändringar i den blir jag inte helt nöjd. Snart måste jag komma till en tidpunkt när jag säger att ”nu är det klart, låt det vara nu.” Dock är jag inte där än.
   I övrigt för manuset återstår att ändra ett par mindre saker som jag inte blivit klar till att ändra. Det är bara småsaker som tar ett par timmar på sin höjd, så det oroar mig inte. Titeln tror jag mig i varje fall ha bestämt även om jag håller den för mig själv just nu. Omslagen är en annan sak som jag tänker på, jag vet inte alls hur jag vill att det ska se ut, vilket är ett problem. Det får jag tänka vidare på helt enkelt.
   Det är inte bestämt när manuset kommer gå i tryck eller var. Som det känns just nu blir kanske tryckt under vår/sommaren 2016? Eller så blir det tidigare, vem vet?

Rubriken för det här inlägget är avvaktan. Det kändes logiskt för det mesta handlar om väntan just nu av någon anledning.
   Med arbetet med det andra manuset här där inte funnits någon tid att fokusera på tredje delen av fantasymanuset. Planeringen hann en bra bit på vägen innan jag behövde flytta mitt fokus. Tanken på att återuppta detta igen har funnits, det har även börjat ”klia lite” att sätta igång och skriva. Jag har dock sagt mig själv att det ska jag inte göra innan det är helt planerat, för att undvika problemen jag stötte på förra gången. Kanske är det tid plocka fram planeringen igen och titta hur långt jag egentligen hann.
   Där är fortfarande ett par karaktärer jag måste se över och några andra saker att läsa in mig på, så mycket kommer jag ihåg.

Det var allt för den här gången!

6 nov 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)