2015?

Det har gått en tid sedan jag bloggade sist.

   Tiden sedan dess har inte gått så bra som den borde ha gjort ur skrivandets synpunkt. Mitt andra fantasymanus borde vara färdigt vid det här laget men det är det fortfarande inte… jag vet inte vad som händer med det. Jag har kommit till det skedet när alla delarna av manuset ska gå samman i en, men nätet som jag vävt här kan ha blivit för komplicerat till och med för mitt eget bästa. Jag är rädd att när jag väl blir klar med det här manuset och läser igenom det kommer hitta åtskilliga problem som måste lösas. Nåja, när den tiden kommer får man väl lösa det.
   Ett problem som jag också märkt med de sista kapitlen som jag skrivet är att de blir kortare, mindre intensiva än vad de kanske borde vara. Historien dras ut på ett sätt som kan störa läsaren, eller det är vad jag oroar mig för. För tillfället skriver jag på kapitel 50, jag kommer inte överens med mig själv om det är färdigskrivet än eller inte. Jag har planerat lite extra som jag ska testa lägga in i det och se om det blir bra eller om jag helt enkelt tar bort det igen. När allt kommer omkring handlar det om att föra berättelsen framåt i maklig takt, som jag kanske borde försöka skynda på.
   Det största problemet hittills är jag inte har haft något slut på det här manuset, och det har jag fortfarande inte – inte till 100% i varje fall. Det finns en plan ska jag däremot säga, det ska förhoppningsvis komma av sig själv när jag kommer så långt.

   För att fokusera på skrivandet och hålla allt annat borta ska jag gå ”offline” några dagar den här veckan och se om det hjälper hålla fokus på rätt saker. På det viset är det bättre använda laptop där man hellre skriver än spenderar tid på nätet.

   Så vad väntar för skrivåret 2015?

   Svaret på det är jag inte riktigt vet. Min tanke är egentligen att jag ska släppa fokus från mitt fantasymanus, alltså del tre då, och skriva något annat.
   Jag har länge skjutit ett annat projekt på framtiden. Vid det här laget börjar det nog närma sig fem år och anledningen till det är att det projektet kommer innebära omfattande researcharbete som kan komma att ta avsevärd tid. Det börjar kännas som tiden är mogen för det nu. Framtiden för det här projektet finns i bakhuvudet på mig nu. Jag ser framemot det för första gången på länge. Första boken fyllde en av mina researchpärmar till gränsen.
   Däremot tror jag inte att jag kommer publicera något nytt det här året i heller. Förra året blev där inget publicerat och det kan komma att dröja innan det blir något nytt. 

13 jan 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)